Rate this post
 • ‘Ik voelde me er meteen thuis’
  Rate this post

  Inloophuis Haaglanden bestaat in 2015 negen jaar, en heeft in deze periode vele bezoekers mogen ­ontvangen. Deze delen er lief en leed en kunnen vooral even zichzelf zijn. 

  De mensen die wij in het Inloophuis ontvangen, hebben in ieder geval één ding gemeen: iedereen heeft zelf of in zijn naaste omgeving te maken (gehad) met kanker. Maar: zoveel mensen, zoveel verschillen, en daarom juist is het Inloophuis ook heel inspirerend en leerzaam. Bezoekers vinden het fijn om elkaar te ontmoeten, te delen en naast hun kwetsbaarheid weer te ontdekken dat het leven ook zijn zonnige kanten heeft. Bij het Inloophuis krijg je het gevoel dat je er niet alleen voor staat.

  ‘Toen ik voor het eerst in Inloophuis Haaglanden kwam, was ik onmiddellijk getroffen door de warme uitstraling van de mensen die ons verwelkomden, en door het huis zelf. Iedereen was hartelijk en belangstellend. Het huis is zó mooi en smaakvol ingericht! Ik voelde me er meteen thuis. Na eerst een rondleiding door het huis gekregen te hebben, kreeg mijn dochter informatie over de activiteiten voor kinderen. Ik trof een luisterend oor en ik kon vertellen wat ik tot nu toe had meegemaakt. Ik voelde me blij en verwarmd. Na afloop besefte ik dat ik me in die paar uur ‘echt uit’ had gevoeld en niet aan mijn vele zorgen had gedacht.’

  Allerlei activiteiten
  Deze bezoekster staat niet alleen in haar ervaring van de warme sfeer die het Inloophuis kenmerkt. Vele gasten, waaronder (ex-)kankerpatiënten, nabestaanden, naasten en het gemotiveerde team van vrijwilligers, proeven dit ook. Zowel het moderne en sfeervol ingerichte huis aan de Mexicosingel midden in de Haagse wijk Wateringse Veld als het aanbod van vele creatieve en ontspanningsactiviteiten, de Kidsclub, de jongeren-, jongvolwassenen- en voorlichtingsavonden, dragen bij aan een gevoel van thuiskomen.

  Vrijwilligers
  Naast de twee coördinatoren, Brigitte Buddingh en Linda Lawa, wordt het Inloophuis gedragen door een groep betrokken en gemotiveerde vrijwilligers van alle leeftijden, zoals de gastvrouwen en -heren die de georganiseerde activiteiten in goede banen leiden. Ze vangen nieuwkomers op met een luisterend oor, geven een rondleiding door het huis en informeren de bezoekers over de mogelijkheden die het Inloophuis biedt.

  Meer informatie
  Inloophuis Haaglanden is geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 16.00 uur. Wil je meer weten over de activiteiten, sfeer van het huis of het vrijwilligerschap? Bekijk onze website of bel met ­coördinator Brigitte Buddingh: 070-3080654.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply