Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ik vond ook mijn mentale kracht’
  Rate this post

  Gezond leven was nooit iets wat bovenaan mijn prioriteitenlijstje stond. Nadat ik gestopt was met hockey wilde ik gewoon genieten. Zondagen bestonden vanaf dat moment uit lunchen met vriendinnen in plaats van rennen over het veld. Daarnaast had ik besloten te stoppen met roken, dus vond ik dat ik ook wel wat verdiende. Lekker relaxen met een bittergarnituurtje erbij. Dat moet toch kunnen. Een paar jaar beviel dat me prima, tot ik me steeds ongezonder begon te voelen.

  Zo schoot ik vroeger zonder problemen mijn bed uit, alleen dat werd steeds moeilijker. Het leek wel alsof ik elke dag minder energie had. ’s Avonds op de bank ploffen voelde als noodzaak. Ik had gewoon geen puf meer en voelde me zwak. Ook bij mijn werk als docent merkte ik dat. De hele dag op mijn benen staan ging niet in de koude kleren zitten, terwijl ik daar eerder nooit last van had gehad. Ik begon in te zien dat ik het te ver had laten komen, en dat mijn ‘relaxte levensstijl’ op de lange duur minder ontspanning bracht dan ik dacht.

  Daarom besloot ik dat het tijd was voor verandering. Ik moest en zou gezonder worden zodat ik me beter zou voelen. Van de ene op de andere dag besloot ik dagelijks een rondje hard te lopen. Op maandag ging ik er met volle moed tegenaan. Maar tegen de tijd dat het weekend aanbrak, was ik gesloopt. Ik beloonde en troostte mezelf met lekkernijen en verloor mijn motivatie subiet. Beter voelde ik me niet, ik was juist teleurgesteld in mezelf.

  Het lukte me maar niet om de balans te vinden, hoe vaak ik het ook probeerde. Dat is enorm frustrerend. Daarom besloot ik de hulp in te schakelen van een personal trainer. De brede en enthousiaste aanpak was precies wat ik nodig had. Tijdens het eerste gesprek kwam ik er met verbazing achter wat er allemaal schuilgaat achter een ongezonde levensstijl. Doordat mijn ogen geopend waren, zag ik opeens zoveel mogelijkheden om het anders te doen.

  Ik werd geholpen bij gezondere voeding, waardoor ik me energieker voelde. Maar ook begon ik met trainen. Dit bouwde ik rustig op, met veel aandacht voor techniek. Dat werkt enorm motiverend, want je merkt dat het effect heeft! Al snel voelde ik mij stukken vrolijker, sterker en fitter. Mijn lichaam voelde weer lichter aan. Alleen het ging verder dan alleen fysiek krachtiger worden, want ook mentaal kon ik steeds meer aan. Op mijn werk, maar ook privé. Door mijn nieuwe actieve levensstijl kreeg ik weer mijn rust terug en kon ik eindelijk ontspannen.

  Marlijn (44)

  Harmen over…
  ‘Zoals je wel aan Marlijns verhaal kan zien, gaat het bij sporten niet alleen om een fitter lichaam krijgen. Een sterkere mentale gezondheid is namelijk net zo belangrijk. Deze twee elementen versterken elkaar dan ook nog eens. Zo voel je je mentaal sterker als je fysiek meer aankan, maar kun je lichamelijk ook meer bereiken als je hoofd ernaar staat. Het is daarom belangrijk dat je beweging ziet als een verrijking van je leven en niet als een lastenpost. Het maakt namelijk een heleboel onderdelen van je dag een stuk makkelijker en prettiger. Blijf dus niet op de bank zitten en kom in actie!’

  Over Leef Sterk & Gezond
  Harmen Sterk is een gediplomeerde personal trainer met jarenlange ervaring als fitnesscoach en personal trainer en oprichter van Leef Sterk & Gezond. Hij begeleidt iedereen die wil werken aan een betere gezondheid, die slanker of sterker wil worden, of die weer fitter wil worden na een blessure of aan het revalideren is. Daarom werkt hij met een unieke combinatie tussen personal training, voedingsadvies en mindsetcoaching, oftewel: het Body Mission programma. Lessen vinden plaats bij Sportschool Sport Fysiek in Sliedrecht of bij Inspire Fitnessclub in Gorinchem. Harmen: ‘Bij Leef Sterk & Gezond help ik mensen graag fysiek én mentaal de beste versie van zichzelf te zijn. Want als jij in je kracht staat, kun je alles uit het leven halen. Samen zetten we iets moois neer!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply