Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘Ik was blij dat ik weer lekker aan de slag kon’

  De ondernemers in de ‘contactberoepen’ zijn na een gedwongen periode van sluiting weer volop aan de slag. Maar de afgelopen maanden heeft iedereen weer anders ervaren. Wij spraken met Iris van Vark, die expert is in het mooier maken van wimpers en wenkbrauwen.

  Iris: ‘De afgelopen periode heb ik wat dubbel beleefd. Natuurlijk sloeg het nieuws over de verplichte sluiting bij me in als een bom. Ik voelde die weliswaar aankomen, maar het was heel onwerkelijk om dan ook inderdaad de salon dicht te houden. En dan zit je opeens thuis met je onderneming… Gelukkig was er al snel het nieuws dat er vanuit het Rijk compensatie zou komen, en dat gaf rust. Al met al kan ik zeggen dat ik die periode goed ben doorgekomen. Ik bleef wel contact houden met mijn klanten, en dan realiseer je je nog weer eens dat ze het toch belangrijk vinden om, ook in coronatijd, een mooie uitstraling te houden.’

  Een nieuwe richting
  ‘Opeens had ik tijd over. In de eerste weken van de lockdown ben ik vooral bezig geweest met een verandering van mijn onderneming. Ik had sinds 2012 namelijk Schoonheidssalon Elysé, maar merkte dat de meeste van mijn klanten kwamen voor hun wimpers en wenkbrauwen. Dus ik dacht op een gegeven moment: ik ga een omslag maken en me helemaal daarop focussen. Bij een nieuwe richting hoort ook een nieuwe naam, en dan komt het ook nog eens mooi uit dat mijn voornaam een deel van het oog is. Mijn salon heet dus nu ‘Iris Brows & Lashes’. Voor mijn nieuwe site heb ik me thuis gestort op het schrijven van de teksten.’

  Filmpjes van behandelingen
  ‘De site moet trouwens uitstralen wat ik belangrijk vind in mijn salon, namelijk dat klanten er zichzelf kunnen zijn en dat ze een moment voor zichzelf hebben. Klanten kunnen zelf online een afspraak inboeken. Ik wil er ook filmpjes van mijn behandelingen op gaan zetten, zodat geïnteresseerden kunnen zien wat ze kunnen verwachten, hoe het werkt en wat ik doe.’

  Even rust
  ‘Verder heb ik de lockdown ook gebruikt om even rust te nemen, want ik heb het in de afgelopen jaren druk gehad. Maar ik begon het werken in de salon na een aantal weken toch wel echt te missen. Normaal komen hier de hele dag klanten over de vloer, dus dat was wel even heel anders. Gelukkig kregen we op een gegeven moment het goede nieuws dat we weer open mochten. Ik was blij dat ik weer lekker aan de slag kon! Alles loopt nu weer goed, en klanten zien het ook weer zitten om langs te komen.’

  American style
  ‘Voor de toekomst zou ik graag richting een ‘American style’ salon gaan, waarin meerdere klanten in één ruimte tegelijk geholpen worden. Daarvoor heb ik dan natuurlijk wel personeel nodig. Het lijkt me tof om een ‘community’ te creëren met de salon als gezellige ontmoetingsplek!’

  ‘Ogen mooier maken nog steeds een passie’
  Iris: ‘Het mooier maken van ogen met wimper- en wenkbrauwbehandelingen was in de afgelopen jaren altijd al een passie van me en is dat nog steeds. Ik kijk bij mijn klanten altijd wat hun wensen zijn, wat er past bij het gezicht en wat er mogelijk is. Ook al heb ik 8 jaar ervaring, nog steeds vind ik het belangrijk om mijn kennis te onderhouden.’

  Behandelingen bij Iris Brows & Lashes
  – wimperextensions ‘one by one’
  – wimperextensions ‘Russian Volume’
  – wimperlifting
  – wenkbrauwen verven, waxen of epileren
  – henna brows

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply