Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ik weet het nu zeker: het is geen aanstellerij!
  Rate this post

  Ik weet nog precies hoe ik altijd heimelijk moest lachen om die vrouwen die al wapperend met de handen hun ongenoegen over weer een opvlieger uitten. Ik vond het overdreven. Pff, de overgang, dat zou vast wel meevallen. Net zoiets als de puberteit, maar dan anders. Dat wordt ook altijd zo opgeblazen, maar daar was ik ook vrij rustig doorheen gekomen.

  En toen ineens was het zover: ik kreeg mijn eerste opvlieger. Ik had het eerst helemaal niet door. Ik dacht eigenlijk dat ik ziek was en koorts kreeg. Ik stond in de rij bij de kassa van de buurtsuper hier om de hoek. Vanuit mijn tenen voelde ik het omhoog golven: een warmte die per direct via iedere porie in mijn lijf wilde ontsnappen. Er parelden ineens zweetdruppeltjes op mijn voorhoofd en bovenlip en ik had de neiging om me zo snel mogelijk van de nodige kledingstukken te ontdoen. Wat had ik het warm! Toen deze ‘aanvallen’ regelmatig terug bleven komen, begreep ik de boodschap die mijn lichaam me wilde vertellen: ik was in de overgang.

  Uitschieters
  Gemiddeld kreeg ik er overdag een stuk of tien, maar er waren ook dagen bij dat ik uitschieters had van veertien opvliegers. Ik werd er gek van! Dat ik er ook ’s nachts nog door geplaagd zou worden, had ik niet voorzien. ­Halverwege de nacht werd ik vaak wakker, omdat ik zo ongeveer het bed uitdreef. Oké, dat is misschien wat overdreven, maar mijn nachtkleding was echt doorweekt en het beddengoed kon de volgende ochtend in de was.

  Stemmingswisselingen
  Het gevolg van die gebroken nachten was dat ik ook nog eens continu moe was. Dat kwam mijn humeur niet ten goede. Mijn man en kinderen klaagden dan ook regelmatig over mijn stemmingswisselingen. Ik kwam mezelf hierdoor wel tegen. Ik, die altijd gedacht had dat die opvliegers aanstellerij waren. Nu wist ik beter. Ik ben uiteindelijk met mijn klachten naar de huisarts gegaan. Hij schreef me hormonale medicatie voor. Omdat dit slechts een klein beetje hielp, maar mijn klachten toch bleven aanhouden, heeft hij me doorverwezen naar Excellent Care Clinics voor een nieuwe behandelmethode.

  Opvliegerbehandeling
  Deze techniek is in de Verenigde Staten ontwikkeld en Excellent Care Clinics gebruikt het nu als één van de eerste in Nederland. Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en de opvliegerbehandeling te ondergaan. Wat een uitkomst! Ik heb bijna geen opvliegers meer en ’s nachts slaap ik ook weer door. Ik voel me nu zoveel beter. Had ik dat maar eerder geweten!

  Petra (53 jaar)

  Gerichte en multidisciplinaire aanpak
  Excellent Care Clinics is een onafhankelijk multidisciplinair pijnbehandelcentrum waar patiënten met chronische pijn middels hoogwaardige zorg worden behandeld. De behandelingen worden uitgevoerd door anesthesioloog-pijnspecialisten en pijnverpleegkundigen. Anesthesioloog-pijnspecialisten zijn anesthesiologen die zich gespecialiseerd hebben in de behandeling van pijn.
  De behandeling bij Excellent Care Clinics kent een multidisciplinaire aanpak waarbij diverse specialisten betrokken kunnen worden. Denk hierbij aan een neuroloog, een fysiotherapeut of een psycholoog. Door kennis en kunde uit verschillende specialismen te bundelen, worden er verschillende inzichten gebruikt om jou kwalitatief hoogwaardige zorg te kunnen aanbieden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply