Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ik werd gek van mezelf’
  Rate this post

  Het nieuwe jaar is weer begonnen en iedereen had natuurlijk weer heel goede voornemens. Een voornemen zoals afvallen en dus meer bewegen en minder eten. Maar is het al gelukt?

  Tot nu toe wordt gewichtstoename uitsluitend toegeschreven aan te weinig bewegen en te veel, ongezond eten. Maar uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt dat bij meer dan de helft van de mensen met overgewicht een lichamelijke oorzaak is aan te wijzen. Bij deze mensen was verkeerde voeding en te weinig beweging dus niet de enige oorzaak. Dat heeft Kim ook ervaren!

  Kim: ‘Ik was vele kilo’s te zwaar, dus ben ik al tijden geleden begonnen met meer beweging. Ik ging naar de sportschool, nam de trap en pakte de fiets naar mijn werk. Ook gooide ik drastisch mijn eetpatroon om. Maar er gingen nauwelijks kilo’s af. Om gek van te worden.’

  Verkeerde voeding of te weinig beweging hoeft dus niet de enige oorzaak van overgewicht te zijn. Toch richt de klassieke behandeling zich nog altijd uitsluitend op deze twee groepen. Maar als overgewicht allerlei lichamelijke oorzaken kent, staan die het succesvol afvallen behoorlijk in de weg.

  Kim: ‘Ik werd gek van mezelf. Uiteindelijk kwam ik bij ICMC De Bron in Den Haag terecht. De arts daar heeft mij helemaal doorgelicht, tot op DNA-niveau. Ja gek hè… Het blijkt dat zelfs je eigen genen het afvallen kunnen tegenhouden.’

  Natuurlijk is een goede lifestyle belangrijk; voldoende lichaamsbeweging en goede voeding zijn uitermate belangrijk voor je gezondheid. Maar door ook lichamelijke oorzaken (zoals een slecht werkende schildklier) te onderkennen en aan te pakken, is de kans veel groter dat je effectief van je overgewicht afkomt.

  Kim: ‘Na mijn ‘diagnose’ volg ik nu, samen met een aantal ‘lotgenoten’ het speciale programma bij ICMC De Bron. In persoonlijke consulten met de arts word ik gemonitord en stemmen wij de persoonlijke behandeling af op de situatie van het moment. Maar in een aantal bijeenkomsten met deze ‘lotgenoten’ delen wij onze ervaringen, stimuleren we elkaar en krijgen wij extra informatie over onderwerpen die het gewicht en een gezonde lifestyle aangaan. Bij iedere bijeenkomst ontvangen wij bovendien een aantal heerlijke recepten. Ik ben inmiddels, in de afgelopen 6 maanden, al ruim 22,5 kg kwijt.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply