Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ik wil altijd meer uit mezelf halen’
  Rate this post

  Als klein meisje was ik al dol op bewegen, en ik daagde mezelf al vroeg uit om mijn grenzen te verleggen. Haalde ik op een dag met touwtjespringen een bepaald aantal sprongen, dan moest dat aantal de volgende keer nóg hoger zijn! Ik kon niet zonder bewegen. Nu nog steeds niet trouwens…

  Omdat ik mijn enthousiasme voor bewegen en sporten ook graag op andere wilde overbrengen, heb ik de opleiding aan de ALO in Groningen gedaan. Ook heb ik pedagogiek gestudeerd, en daarbij heb ik gekozen voor de specialisatie van het lesgeven aan het speciaal onderwijs. Dan krijg je ook te maken met kinderen voor wie sporten niet vanzelfsprekend is, maar waarbij bewegen een middel is om de kinderen lekkerder in hun vel te laten zitten.

  Twintig jaar lang ben ik sportdocent geweest in het speciaal onderwijs en heb ik geprobeerd om anderen te motiveren om te bewegen, en daarbij heb ik lesgegeven in allerlei sporten. Zelf deed ik aan turnen, dansen en voetbal. Toen ik kinderen kreeg, kon ik mijn drukke baan en het voetballen niet meer combineren. Bij een teamsport kun je natuurlijk niet zomaar wegblijven, en een paar jaar geleden besloot ik om daarnee te stoppen. Mijn zoon zit op voetbal, en naast zijn vereniging zit het gebouw van EasyFit Emmen, dus dat is handig! Ik kan nu zelf even een half uurtje of een uurtje werken aan mijn conditie als ik mijn zoon naar het veld breng of hem weer ophaal. De momenten die ik kan pakken, pak ik.

  Fitness is een heel laagdrempelige manier van bewegen, en je kunt het gewoon in je eigen tijd doen op de momenten die jou uitkomen. Het is natuurlijk iets heel anders dan een teamsport, omdat je bij een teamsport probeert wedstrijden te winnen met je teamgenoten. Dat is bij fitness niet zo, maar ik werk nog steeds aan doelen die ik mezelf stel en wil daarin stappen maken. Hoe hou ik mijn lichaam gezond en in vorm? Ik wil altijd meer uit mezelf halen.

  Bij Easyfit doe ik een combinatie van cardiotraining en krachttraining. Ik kan gewoon mijn eigen gang gaan, en als ik twijfel of ik een bepaalde oefening goed uitvoer, is er altijd iemand die me helpt. EasyFit Emmen werkt met goed opgeleide instructeurs en is er voor iedereen van elk niveau. Van mensen die nog nooit eerder aan sport hebben gedaan tot aan topsporters en mensen met een handicap: iedereen is er welkom. Je maakt er gemakkelijk contact met anderen, en het is er dus ook gezellig. Ik sport meestal samen met twee anderen, en dat stimuleert ook. 

  Ik merk dat ik door te fitnessen veel aan kan. Zo zou ik nog steeds een voetbalwedstrijd kunnen spelen. Het is een goede basis voor je lichaam. Als je regelmatig aan fitness doet, wordt je weerstand beter en ben je minder vatbaar voor ziektes. En je voelt je gewoon lekkerder! Ik heb een drukke baan, en met de opvoeding van mijn kinderen erbij zorgt het bewegen voor een balans tussen lichaam en geest. Lekker even alles eruit zweten! Dat gun ik anderen ook nog steeds. Als ik iemand hoor zeggen dat die te weinig tijd heeft om te sporten, dan denk ik: ‘Te weinig tijd? Dan moet je er tijd voor máken!’

  Martine Swiebel (44)

  Over Easyfit Emmen
  Bij Easyfit ben je aan het juiste adres voor (individuele) fitness in een ongedwongen en ontspannen sfeer. Hierbij maak je gebruik van de verschillende kracht- en cardio-apparatuur en word je ondersteund door de ervaren fitnesstrainers. Daarnaast kun je er voor veel meer terecht! Zo kun je meedoen aan de groepslessen H.I.T., Perfect Plates of spinning. Na je work-out kom je tot rust in de (gratis) sauna of onder de zonnebank. Ook is het mogelijk om fysiotherapie te volgen en kun je er terecht voor (advies rondom) ondersteunende voeding.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply