Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ik wil een kindje
  Rate this post

  Het is echt iets wat ontbreekt. Jullie zijn er helemaal klaar voor en toch lukt het niet! Waarom toch? Ziekenhuis in, ziekenhuis uit en nog steeds zijn de voorwaarden niet zodanig gunstig dat het kindje geboren wil worden. Het is een emotionele achtbaan, iedere keer een teleurstelling verwerken, een aangepast seksleven, de spanningen binnen de relatie. Het beheerst je leven, of je het wil of niet. Het vertrouwen in je lichaam wordt steeds minder en ook je eigenwaarde kan een deuk oplopen.

  Wat weerhoudt ons toch om zwanger te worden? Voor een zwangerschap zijn drie basiselementen nodig. Een papa, een mama en een kindje. De weg moet bij alle drie vrij zijn om een kindje te kunnen verwekken. Als coach op het gebied van Neuro Emotionele Integratie, afgekort NEI, kijken we wat wij op het gebied van emotieverwerking kunnen betekenen voor alle drie. Wat zit er aan oud zeer, trauma, angsten, verdriet, overtuigingen en familiaire problematieken dat weg mag? Wat de onderliggende stukken ook zijn, met NEI kunnen we nieuwe inzichten krijgen en kunnen we ervaren wat er voor nodig is om een zwangerschap tot stand te laten komen. Natuurlijk geeft dit geen garantie, maar het is zo leerzaam om samen als gezin deze stap eens te onderzoeken. Soms gaat dat zelfs de medische diagnose te boven. Mijn vraag aan jullie is, om samen de zoektocht te starten naar wat jullie echt van weerhoudt om zwanger te worden.

  Opnieuw zwanger
  ‘Ik heb vier miskramen gehad en ben nu opnieuw zwanger. Constant leefde ik in angst en spanning omdat het nu weer mis kon gaan. In een consult vertelde ons kindje dat ze het erg spannend vond om geboren te worden, dat ze de angst van mij voelde en dat dat haar onrustig maakte. Ik ben met NEI met deze emoties aan de slag gegaan en merkte dat er iets in mij veranderde. Ons dochtertje groeide sneller en bewoog steeds meer. Ik kreeg weer vertrouwen in mijn lichaam. En dat was zo waardevol!’

  In gesprek met je kindje
  We leven in een samenleving waar veel stress is. Ook in een zwangerschap kan deze invloed hebben. Steeds meer echo’s en ook steeds meer bewustzijn over hoe het fysiek met je kindje is. Maar, hoe gaat het op emotioneel gebied met je kindje? Heeft het iets waar het tegenaan loopt? Hoe kan je je kindje en jezelf ondersteunen in de zwangerschap? Is het gespannen en heeft het vertrouwen nodig, of wil het kindje aangeven dat jij als moeder meer rust nodig hebt? Het is zo bijzonder om echt met je kindje in ‘gesprek’ te gaan…

  Of je nu zwanger wilt worden, zwanger bent, een miskraam hebt gehad, een kindje bent verloren of van familiepatronen af wilt komen. Je bent altijd welkom.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply