Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ik wil niet leven in angst’
  Rate this post

  Ik heb geen doodvonnis gekregen, en het is goed te behandelen, maar dat neemt mijn angst niet weg.

  In februari 2015 krijg ik de diagnose ‘non-Hodgkin’. Ik heb geen klachten en voel mij niet ziek. Mijn wereld staat op zijn kop. Verdriet en angst voeren de boventoon. Ik zit in een rollercoaster van emoties.
  Op internet kom ik terecht bij het Simonton Cancer Centre. Het boek dat door Carl Simonton is geschreven, ‘Op weg naar herstel’ raakt mij. Ik herken mezelf in het boek. Ik ben bij een ­therapeute terechtgekomen, en na de eerste sessie dacht ik: ‘Hier wil ik verder mee.’
  De Simonton therapie heeft mij handvatten gegeven om met mijn ziekte om te gaan. Ik wil niet leven in angst, en door mijn ‘ongezonde’ gedachten gezond te maken, is mijn angst verminderd. Het blijft hard werken, maar het helpt mij echt.

  Ik kan wel zeggen dat mijn leven veranderd is: ik neem tijd voor mezelf en ben weer aan het ontdekken wat ik leuk vind.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply