Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ik wilde een haarwerk en het liefst snel’
  Rate this post

  Toen ik van mijn arts de diagnose ‘kanker’ kreeg, stortte mijn wereld voor eventjes in. Optimistisch als ik van nature ben, voelde ik echter al snel een enorme vechtlust. Ik ging dit overleven! Dat mijn haar door de chemotherapie zou ­uitvallen, leek eerst bijzaak. Maar daar had ik me toch wel wat in vergist…

  Ik moet bekennen dat ik wederom van de wereld was toen ik op een ochtend de eerste losse haren op mijn kussen vond. Dit deed pijn. Niet aan mijn hoofd, maar diep van binnen in mijn hele wezen. Het leek wel of met die losse haren alsnog het besef bij me binnenkwam dat ik toch echt wel ernstig ziek was. En wéér was daar die vechtlustige Jasmine die alles op alles ging zetten om dit ‘op te lossen’. Ik was immers vast niet de enige die met haarverlies te maken had.

  Dat bleek te kloppen. Op internet vond ik fora vol mensen die ook hun haar hadden verloren door chemotherapie, door de haarziekte alopecia of ‘simpelweg’ door erfelijke kaalheid. Ook vond ik daar een adres van een haarwerkspecialist in de buurt. De recensies gaven mij gelijk een goed gevoel: mensen waren erg positief. Twee dagen later stond ik, volgens afspraak, op de stoep, inmiddels weer een heel aantal haren armer. Ik werd met open armen ontvangen en de haarwerkspecialist snapte direct wat ik nodig had: een bak koffie en de feiten nuchter op tafel. Ik hoefde er niet lang over na te denken. Ik wilde een haarwerk en het liefst snel. Dat kon! Ze had allerlei haarwerken, zodat ik er gelijk een aantal kon passen. Ik heb me rot gelachen, want sommige haarwerken pasten niet bij mijn gezicht. Totdat ik er één opzette met halflang donkerbruin haar en een subtiele pony. Wauw, dit was ík!

  Je raadt het al: dit haarstuk is met mij mee naar huis gegaan en ik gaf ‘haar’ zelfs een naam: Bonny. Ik draag Bonny bijna iedere dag en dan voelt het soms net alsof ik even niet ziek ben. Soms heb ik maling aan de hele wereld en dan laat ik Bonny lekker thuis. Dan zet ik een petje op of ik laat mijn kale hoofd even ‘luchten’. Mijn ziekte is geen geheim, dus anderen mogen mijn kale hoofd zien. Ik hoop dat Bonny en ik binnenkort afscheid van elkaar kunnen nemen, want dat betekent dat ik genezen ben.’

  Jasmine

  De nieuwste technieken
  Haarhuis van Tongeren is een familiebedrijf dat al meer dan 80 jaar bestaat. De zaak heeft meer dan 45 jaar ervaring in haarwerken (pruiken, haarstukken, maatwerk, toupets) en beschikt over de mooiste haarwerken en de allernieuwste technieken. Met extensions van Great Lengths en haarklemmen van verschillende lengtes zijn er ook heel snelle en goedkope oplossingen mogelijk. De medewerksters werken verder met het product Mediceuticals en kunnen gratis een haar- en hoofdhuidanalyse doen. Er wordt dan gekeken naar de conditie van je haar en hoofdhuid. Heb je bijvoorbeeld te maken met psoriasis, haaruitval, roos, eczeem, alopecia of dun haar, dan kan Haarhuis van Tongeren je verder helpen.

  Hairextensions
  Naast haarwerken kun je ook kiezen voor hairextensions. Die vormen een snelle en goedkope oplossing. De extensions van Great Lengths bestaan voor de volle 100% uit natuurlijk haar en worden onzichtbaar bevestigd in jouw eigen haar. Je kunt kiezen uit meer dan 50 kleuren en kunt je haar op talloze manieren stylen.

  Mutsjes en sjaals
  Wanneer je te maken krijgt met haarverlies, wil je jouw hoofd graag bedekken op een manier die het best bij jou past. Heb je haaruitval door alopecia of chemotherapie? Haarhuis van Tongeren helpt je graag met een passende sjaal of muts. Je vindt er je petten, sjaals, bandana’s, buffs en nog veel meer; een goed alternatief wanneer je even geen pruik wilt dragen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply