Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ik word er lekker rustig van’
  Rate this post

  Kun jij jezelf tot rust brengen als je last hebt van somberheid, piekergedachten, ­concentratieproblemen, stress of angst? Mindfulness helpt. Je leert door te oefenen om te vertrouwen op je binnenwereld, zonder meteen te hoeven oordelen over wat je denkt, voelt of ervaart. Zo kun je beter omgaan met rust en onrust op momenten dat die er zijn. Veel kinderen hebben er al baat bij gehad: ‘Ik word er lekker rustig van.’

  Als kinderen al op jonge leeftijd door ­Maryvonne begeleid worden met aandacht­training, leren ze zich beter concentreren, hun hoofd vol piekergedachten tot rust te brengen en anders met stemmingen en impulsen om te gaan. De begeleiding leert ze ook weerbaarder worden en op een vriendelijke manier openstaan voor zichzelf én anderen.
  Veel kinderen en jongeren slapen niet goed, maken zich druk, zijn soms somber en hebben zorgen. Ze hebben ook moeite met ontspannen, of zomaar even niets doen. Door kinderen al jong te leren hun aandacht te kalmeren, stabiliseren en te richten ontstaat rust in de geest. Een kalm hoofd leert beter, vindt andere oplossingen en reageert minder automatisch. Vanuit rust werken, denken en reageren doet heel veel met je! Maryvonne Verkerke heeft ruime ervaring als mindfulnesstrainer en begeleidt volwassenen die last hebben van stress, angst, onrust, ­piekeren of pijn. Ze heeft zich gespecialiseerd in het werken met kinderen en jongeren tot en met 18 jaar volgens de mindfulnessmethode ­‘Aandacht werkt!’ van Eline Snel.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply