Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ik zit eindelijk weer op het gewicht van voordat ik ziek werd!
  Rate this post

  Vijf jaar geleden kreeg ik te horen dat ik borstkanker had. Het was alsof mijn wereld instortte. Voordat ik het wist, lag ik op de operatietafel voor een borstsparende operatie. Daarna volgden nog 8 heftige chemokuren en 35 bestralingen.

  Ondanks dat mijn vooruitzichten heel positief waren (en nog steeds zijn!), voelde ik me allesbehalve goed nadat de behandelingen waren afgerond. De vrouw in de spiegel met haar bleke gezicht en korte kapsel herkende ik gewoon niet meer. Ik was constant moe, voelde me down en kwam nauwelijks de deur nog uit. Ik zocht troost bij zoetigheid en snacks. In die eerste periode groeide ik dan ook behoorlijk en dat maakte dat ik me nog slechter voelde.

  Via de huisarts kwam ik bij een fantastische psycholoog terecht en zij heeft veel voor me betekend. Heel langzaam kwam ik weer uit dat dal en voelde ik me weer mijn oude zelf. Het enige wat me nog stoorde, was mijn overgewicht.

  Ik heb diverse diëten geprobeerd. Dat ging de eerste weken prima, maar daarna verviel ik weer in mijn oude eetgewoonten. Inclusief regelmatige ‘vreetbuien’. Mijn haat-liefdeverhouding met eten bleef een probleem waar ik gewoon niet zelf uit kon komen. Ik realiseerde me dat ik dit niet in mijn eentje kon. Ik had iemand nodig die me hierbij hield en me door mijn zwakke momenten heen loodste.

  Ik ben gaan googelen en kwam zo op het Cambridge Weight Plan uit. De consulente, Astrid Alkema, bleek vlak bij me te wonen. Ik heb haar gebeld voor informatie en er was meteen een klik. Astrid legde uit hoe het Stappenplan, waarmee ze werkt, in elkaar zit en dat dat helemaal zou worden aangepast aan mijn leefstijl. Echt maatwerk dus. Ik hoefde er niet lang over na te denken. Ik ging dit doen!

  Eerlijk is eerlijk, de eerste week kreeg ik een ‘total reset’ en dat vond ik best pittig. Maar ik heb volgehouden, mede dankzij Astrid. Alleen al de gedachte dat ik haar mocht appen als ik het moeilijk had, hielp om het vol te houden. Daarna werden stap voor stap nieuwe productgroepen toegevoegd en werden de hoeveelheden wat groter. Het Stappenplan heeft me geholpen om de balans te vinden met gevarieerde en gezonde voeding. Ik weet nu dat gezond en lekker uitstekend samengaan!

  En waar ik niet meer op had durven hopen, gebeurde toch: ik bereikte mijn gewicht van voordat ik borstkanker kreeg. Astrid heeft me echt geholpen om mijn leven permanent te veranderen. Mijn mindset is veranderd. Ik hoef de snoepkast niet meer te plunderen als ik me rot voel. Dankzij Astrids tips en adviezen lukt het me gewoon om op gewicht te blijven.

  – Sandra

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply