Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ik zit nu eindelijk in het goede lichaam’
  Rate this post

  Bastiaan viel 24 kilo af met het Cambridge Weight Plan. Waarom had ik eigenlijk overgewicht? Van huis uit heb ik lekker leren eten. Mijn hele familie thuis heeft een buikje, dus was het niet zo raar dat ik het ook had. Lekker en goed eten: daar waren wij goed in. Rond mijn zeventiende leerde ik het feesten goed kennen en het bier drinken. Ik was een ware Bourgondiër.

  Een kameraad van mij volgde al Cambridge en stelde het aan mijn voor. De strijd tegen de kilo’s was begonnen. De eerste week had ik goed overleefd en ik ging voor mijn eerste weegmoment. Ik was de eerste week maar liefst 5,5 kilo afgevallen. Een geweldige motivatie om door te gaan! Het tweede weegmoment 95 kilo. Super! Ik mocht aan een tussenweek beginnen. Niks is er lekkerder dan na twee weken weer voedsel mogen eten. Het waren weken van strakke zelfdiscipline.
  In mijn achtste week was ik in totaal 18,1 kilo afgevallen, en mijn metabolische leeftijd was van 39 naar 29 gegaan. Van een ouwe vent naar een jonge god: het begon erop te lijken. De complimentjes die ik kreeg, waren een heel goede motivatie om door te gaan.

  De laatste kilo’s waren het zwaarst. Hiermee bedoel ik niet het volgen van Cambridge, maar het je houden aan Cambridge. Bij je nieuwe lichaam ga je ook een ander leven leiden. Je voelt je gezonder en krijgt meer zelfvertrouwen. Maar ook de feestjes komen weer op je pad…
  In de twaalfde week was het zover! In totaal ben ik 24,2 kilo afgevallen en heb ik mijn streefgewicht van 80 kilo bereikt. Als ik nu terugkijk, dan vraag ik mij echt af waarom ik het ooit zover heb laten komen.

  Zou ik iemand anders Cambridge aanbevelen? Jazeker! Cambridge is gemakkelijk omdat het zegt wat je moet doen. Drie producten per dag, 2,5 liter water en je valt af. Qua prijsverhouding valt het ook wel mee, en natuurlijk moet je je wel aan het dieet houden, anders gooi je geld over de balk. Is het wat voor jonge mensen zoals ik? Jazeker. Door die duidelijke richtlijnen kan er niks misgaan.
  Uiteraard komt daarna de strijd van het op je streefgewicht blijven, maar ik ben ervan overtuigd dat het mij gaat lukken. Gelukkig krijg ik via consulente Fonny begeleiding, ook na Cambridge. Ik wil niet meer terug naar mijn oude ‘ik’.

  De spontane jongen zit nu eindelijk in het goede lichaam. Cambridge is gewoon volgen en doen!

  – Bastiaan van Leeuwen – (24 jaar)

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply