Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ik zou het absoluut iedereen aanraden!’
  Rate this post

  ‘Acht jaar geleden heb ik een ooglidcorrectie ondergaan. Ik was toen 35 jaar. Dat is best nog wel jong voor een dergelijke ingreep, maar ik had behoorlijk last van overhangende oogleden. Ze kwamen tot op mijn wimpers en vooral ’s avonds gaf dat een heel zwaar gevoel. Ik ben ontzettend blij dat ik het gedaan heb, en kan het dan ook iedereen aanraden.’

  Aan het woord is Esther van Gent, consulente bij ATS-Kliniek. ‘Natuurlijk ben ik als consulente ook nog eens een beetje het visitekaartje van het bedrijf. Ik doe onder meer de intakegesprekken, dus dan moet je er wel representatief uitzien. Met mijn 35 jaar was ik redelijk jong. Ik ben nog steeds heel tevreden over het resultaat. Gemiddeld heb je tien jaar plezier van een dergelijke ingreep, maar dat is ook afhankelijk van wat je meemaakt in je leven. Verdriet en stress hebben bijvoorbeeld invloed op je huid en als je dat veel hebt meegemaakt, kan het zijn dat je al eerder aan een nieuwe correctie toe bent.’

  Een halfuurtje
  ‘Tegen de behandeling zelf heb ik eigenlijk helemaal niet opgezien. Ik weet immers precies hoe het in zijn werk gaat. Ik mocht op de behandeltafel gaan liggen. Mijn hoofd werd steriele doeken afgedekt en mijn oogleden plaatselijk verdoofd. Die prikjes voelden heel even vervelend, eigenlijk net als bij de tandarts, maar daarna voelde ik er niets meer van. Na een halfuurtje was het al weer achter de rug. Ik mocht het resultaat meteen bewonderen. Het was nog wat gezwollen door de verdoving, maar ik zag wel direct dat die overtollige huid weg was.’

  Complimentjes
  Die eerste week bleef Esther thuis van haar werk. ‘De huid rondom mijn ogen verkleurde wel een beetje. Na vijf dagen ging ik weer terug naar de kliniek om de hechtingen te laten verwijderen. De wondjes genazen heel mooi en na twee weken kon ik al weer make-up opbrengen. Ik kreeg ook veel complimentjes. Alhoewel ik niet direct opmerkingen kreeg of ik soms een ooglidcorrectie had ondergaan, kreeg ik wel vaak te horen dat ik er zo goed uitzag.’

  Groot resultaat
  ‘Wat ik er verder van merkte? Het voelde meteen een stuk lichter. Ik had niet meer de neiging om mijn voorhoofd steeds op te trekken. Vooral ’s avonds vernam ik goed dat mijn ogen veel minder vermoeid waren. Ik zou het absoluut iedereen aanraden. Het is een relatief kleine ingreep met een groot resultaat.’

  Stappenplan
  Overhangende oogleden kunnen vervelende klachten veroorzaken: van hoofdpijn en minder goed zicht tot tranende of juist droge ogen.

  Overweeg jij een ooglidcorrectie? Dan kun je het volgende verwachten:
  • Je krijgt eerst een adviesgesprek: eerlijk, objectief en voorzien van duidelijke voorlichting over de behandeling, risico’s, mogelijke complicaties en het voor- en natraject. Er wordt ruimschoots de tijd genomen om je volledig te informeren over alle aspecten.
  • Er wordt een afspraak voor de ingreep ingepland.
  • Je wordt onder plaatselijke verdoving geopereerd.
  • De eerste dagen na de ingreep moet je de wond goed koelen, en de eerste 3 maanden moet je oppassen met zonlicht.
  • De eerste zes weken na de ingreep mag je niet sporten, bukken of tillen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply