Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Imaginatie en creatieve expressie bij kanker
  Rate this post

  Iedereen kent wel iemand met kanker in zijn omgeving, of heeft er zelf ervaring mee. Het is een aangrijpende en confronterende ziekte, zowel op lichamelijk gebied als in mentaal en emotioneel opzicht. Iemand met kanker voelt zich vaak (meestal) kwetsbaar.

  Imaginatie is een methode die mensen met kanker en andere chronische ziekten heel direct kan helpen bij de emotionele verwerking van alles wat er rond het hebben van een ziekte en het ­veranderende leven afspeelt. Het biedt ­belangrijke hulpmiddelen om een actieve inbreng te hebben in het eigen proces. Het brengt diepe emoties tevoorschijn, niet alleen vrolijke beelden, maar men doorleeft ook de angsten, verdriet, onzekerheden. Dit maakt juist verwerking mogelijk: het doorleven van de crisis maakt de weg vrij voor krachtige, nieuwe leerprocessen.
  De beelden die tijdens de imaginatie vrijkomen, worden ook met creatieve middelen vormgegeven. Bijvoorbeeld door ze te tekenen, te schilderen, te boetseren. Op die manier voelt men nog veel intenser wat men bezighoudt en wat de problemen teweegbrengen, vooral als het moeilijk is om gevoelens onder woorden te brengen.
  Imaginatie en creatief vormgeven is voor iedereen mogelijk, men hoeft er geen ervaring in te hebben of ‘talent’ voor te hebben.
  In de Praktijk voor Creatieve & Intuïtieve ­Coaching te Breda worden mogelijkheden geboden voor begeleidingstrajecten in onder andere imaginatie en creatieve expressie

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply