Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • In 30 minuten fitter, vitaler en gezonder
  Rate this post

  Als (kleine / ZZP-) ondernemer lever je dagelijks topprestaties om werk te kunnen binnenhalen of om deze zo goed mogelijk te voltooien. De keerzijde hiervan: wie veel van zichzelf vraagt, heeft meer kans om sneller opgebrand te raken. Ons vitaliteitsprogramma draagt eraan bij dat jij of jouw medewerkers fitter en vitaler de deur uitgaan, zowel thuis als op kantoor. De resultaten: mensen die beter in hun vel zitten, minder ziekteverzuim en meer werktevredenheid.

  In topsport is het een bekend fenomeen: om prestaties te kunnen leveren, is het op tijd rust nemen een cruciale factor. In het afgelopen jaar was 1 op 3 van de verzuimklachten toe te rekenen aan stress. Ook de balans tussen werk en privé stond onder druk. Ons programma is ervoor bedoeld om te voorkomen dat mensen zichzelf voorbijstreven en te maken krijgen met bijvoorbeeld een burn-out. Alle beschikbare kennis over sporten, voeding, slaap en stress wordt door ons gebundeld in de individuele energiebalans. Ons doel is dat wij mensen duurzaam gezonder willen maken.

  Ziekteverzuim
  Een derde van het ziekteverzuim in Nederland wordt toegeschreven aan werkgerelateerde psychische klachten. Daarmee is psychosociale arbeidsbelasting (PSA) de meest voorkomende beroepsziekte in ons land. De psychische klachten die vallen onder PSA, worden veroorzaakt door een verstoorde balans tussen werk en privé, werkdruk en fitheid. Als een mens een langere tijd onder druk staat en het gevoel krijgt dat hij de hele tijd op zijn tenen moet lopen, dan begeeft deze persoon zich op glad ijs en kan er een blessure zoals rugklachten ontstaan.

  Gezondheidscheck
  Wij beginnen met een assessment, waarbij verschillende testen worden afgenomen. We beginnen bij een lichaamsanalyse waarbij lengte, gewicht, BMI, vetpercentage en omvang wordt gemeten. Na deze meting gaan we verder op het gezondheidsgebied in, wat vitale parameters als bloeddruk, uithoudingsvermogen en stress in beeld brengt. En als laatste doen wij een bewegingsscreening, waarbij we kunnen waarnemen hoe de deelnemers bewegen en waar de deelnemer in de toekomst last van zou kunnen krijgen. Na de testen worden er samen met de personal coach 3 individuele doelstellingen bepaald voor de komende maanden. Na 6 maanden wordt er een nieuw assessment afgenomen en worden de bereikte resultaten gemeten.

  Training
  Vanuit jouw doelstelling en de resultaten uit de test wordt er een programma gemaakt dat jou vitaler en fitter maakt. Dit kun je in kleine groepjes doen, waarbij er altijd begeleiding is. Nu weten wij dat tijd een rol speelt, dus hebben wij een programma ontwikkeld waarbij je binnen 30 minuten klaar bent en toch fitter, vitaler en gezonder kunt zijn.

  Knock-out
  Boksen is een enorm populaire work-out. Tegenwoordig staan hard werken, snelle resultaten en het ‘bad-ass’-gevoel bovenaan ons lijstje. Boksen is een combinatie van cardio- en krachttraining, aerobe en anaerobe training en gewoon hartstikke leuk.
  Met boksen werk je aan je hele lijf, en ook je core krijgt een echte boost. De bewegingen zijn moeilijk voor je buikspieren, waardoor je de vervelende crunches voortaan kunt overslaan. Frustratie worden eruitgeslagen en je stelt jezelf op de proef. Hoe scherp is je coördinatie? Test ‘t! Dan hebben we het nog niet eens gehad over het feit dat boksen niet gauw gaat vervelen. Je blijft knallen!

  No contact
  Het slaan van elkaar is vaak een te hoge drempel. Vooral beginnende boksers vinden dit geen goed idee. Ze zijn bang voor blessures en ‘auw’. Gelukkig is zero-contact een heel mooie trainingsvorm, waardoor we niet zomaar gewond raken en toch kunnen genieten van een full body work-out.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply