Rate this post
 • In balans de feestdagen door
  Rate this post

  Chocoladekruidnoten, oliebollen en het welbekende kerstdiner. De feestdagen staan in het teken van gezelligheid en lekker eten. Het is dan ook heel verleidelijk om je gezonde leefstijl even helemaal overboord te gooien. Hoe kom je toch een beetje verstandig de feestdagen door?

  December staat in het teken van feest en is voor velen de leukste maand van het jaar. Het begint met Sinterklaas, die ons overlaadt met lekkernijen. Daarna volgen de kerstdagen, waarbij de chocoladekransjes en kerstdiners niet weg te denken zijn. En niet te vergeten: de oliebollen en appelflappen tijdens de jaarwisseling. Heerlijk allemaal, maar al die gezellige dagen maken het soms erg lastig om je gezonde leefstijl in stand te houden.

  Feestdag of feestmaand?
  Eigenlijk hebben we maar vier feestdagen in december. Sinterklaasavond, eerste en tweede kerstdag en oudjaarsdag. Als we onze ongezonde tradities zouden beperken tot deze dagen, zou er niet zoveel aan de hand zijn. Maar vaak bestempelen we december in zijn geheel als een feestmaand, met als gevolg dat we iedere dag een excuus hebben om zoete en vette voeding boven een gezond eetpatroon te verkiezen.

  Maar wat is ‘een gezond eetpatroon’ eigenlijk? Om gezond te leven, hoef je echt niet alleen maar broccoli en quinoa te eten. Sterker nog: af en toe een stuk chocoladeletter of een handje pepernoten past prima in een gebalanceerde leefstijl. Dat laatste zegt het al: het gaat allemaal om balans. Bestaat je ontbijt, lunch en avondeten voornamelijk uit gezonde producten? Dan is een wat minder voedzame snack tussendoor helemaal niet erg. Het gaat erom dat je een gezonde basis hebt. En die bestaat voornamelijk uit een gevarieerde mix van onbewerkte producten. Denk bijvoorbeeld aan groene bladgroente, gemengde noten en volkorenproducten.

  Miranda’s tips om je gezonde leefstijl tijdens de feestdagen vol te houden
  – Probeer elke dag de drie hoofdmaaltijden gezond te houden.
  – Laat alcohol zoveel mogelijk staan.
  – Haal niet te veel ongezonde lekkernijen in huis. Dat maakt het moeilijker om ze te weerstaan. Koop bijvoorbeeld alleen iets lekkers voor op de officiële feestdagen.
  – Bereid een gezond kerstdiner. Net zo lekker!
  – Blijf lekker sporten. Je hebt meer vrije dagen, dus meer tijd!
  – Slaap voldoende. Dan heb je minder zoete trek.
  – Last but not least: wees niet té streng voor jezelf. Zolang je het met mate doet, verdien je het om af en toe lekker te snoepen.

  Liefde voor gezondheid
  Ben je op zoek naar goede en professionele begeleiding bij het behouden of behalen van een gezond gewicht? Kun je nog wel wat persoonlijke tips en adviezen gebruiken over het maken van de juiste keuzes op het gebied van voeding, bewegen en leefstijl? Dan ben je bij gewichtsconsulent Miranda Slagter-Zwier van A Love 4 Health aan het juiste adres! Miranda helpt je graag om jouw liefde voor je gezondheid te vinden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply