Rate this post
 • In balans door kinesiologie
  Rate this post

  Wanneer een lichaam in balans is, werken lichaam en geest perfect samen en versterken ze elkaar. Maar dit is niet altijd het geval. Soms heeft je lichaam het even zwaar door een blessure, ziekte, een vitamine- of mineralentekort of door allergieën en hooikoorts. Dan weer ervaar je veel stress, waardoor je vermoeid raakt en pijnklachten ontwikkelt, die vervolgens door de spanning je lichaam weer uitputten, waardoor je meer stress ervaart. Deze vicieuze cirkel herkennen de meeste mensen wel. Het is vaak lastig hier weer uit te komen, zeker als je niet weet waar te beginnen.

  Met kinesiologie is het mogelijk om de oorzaak van een klacht te achterhalen en deze te balanceren. Vaak verdwijnen na een behandeling op bijvoorbeeld stress (ontstaan door een trauma, onverwerkte en/of onbewuste emoties, spanning op school) ook lichamelijke klachten, omdat in het lichaam alles ingenieus samenwerkt.

  Quantum Touch
  De kinesiologiebehandelingen bij Ilva worden vaak gecombineerd met Quantum Touch. Quantum Touch is in staat diep in het systeem door te dringen en veel spanning en pijn weg te nemen. Daarmee geeft Quantum Touch het zelfherstellend vermogen van het systeem een flinke boost. Een behandeling met Quantum Touch geeft een ontspannen en weldadig gevoel dat vaak nog dagenlang merkbaar is.

  Voeding
  Ook kan het zijn dat je door het eten van verkeerde voeding klachten ontwikkelt. Je denkt bijvoorbeeld dat je gezond eet door iedere dag een banaan te eten, maar wellicht ben je intolerant voor de stoffen in de banaan en word je langzaamaan moe en prikkelbaar. Je hebt zelf waarschijnlijk niet door dat dat wel eens door voeding zou kunnen komen. Dit is met kinesiologie te achterhalen en vervolgens te balanceren. Je kunt uiteindelijk de banaan weer met een gerust hart eten, zonder klachten te ontwikkelen.

  Wanneer het lichaam in balans gebracht is, kan het zijn dat je een aanvulling van vitaminen of mineralen nodig hebt. Ik onderzoek welke aanvulling je lichaam nodig heeft en verwijs dan altijd door naar De Wereld van Gezondheid aan het Statenplein in Dordrecht. Hier verkoopt men supplementen van hoogwaardige kwaliteit en is het personeel zeer deskundig. Het gevaar van een verkeerd gebruik van supplementen is dat je je lichaam extra kunt belasten, ­waardoor je weer klachten ontwikkelt.

  Dit alles is met kinesiologie te testen en te balanceren, zodat je lichaam en geest in perfecte harmonie komen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply