Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • In blijde verwachting?
  Rate this post

  ‘In blijde verwachting’ zijn is een prachtige tijd waarin je je kunt voorbereiden op het nieuwe leven dat komen gaat. In ons drukke bestaan is het vaak zo dat alles er tussendoor moet en haast betekent stress.

  Voetreflexologie is een enorm goede manier om stress en onrust weg te nemen. Tevens is er een stimulatie om het bekken soepel te houden en de doorbloeding te versterken. Voetreflexologie kan ook klachten verminderen zoals hoge bloeddruk, constipatie of rugpijn.
  Om de bevalling voorspoedig te laten verlopen, is het van belang om in de draagtijd alle stress zoveel mogelijk te verminderen. De aanstaande moeder kan zich dan zonder angsten voorbereiden op de bevalling. Door ontspanning komen er endorfinen vrij, waardoor pijn afneemt.
  In de voetreflexbehandelingen, speciaal voor zwangere vrouwen, geef ik ook handvatten om zelf mee te werken. De kracht van deze therapie ligt namelijk in de herhaling, dus de aanstaande moeder moet thuis ook oefenen. Door het luisteren naar bijzondere muziek en door ademhalingstechnieken te gebruiken, kan er een complete ontspanning ontstaan, waardoor elke stress en angst verdwijnt. De bedoeling van de behandelingen is dat er een zekere gewenning / conditionering gaat plaatsvinden, die in de periode vóór de bevalling kan worden opgeroepen, dus ook als je thuis bent of in een ziekenhuis ligt. En dit alles ter voorbereiding op de grote dag. Els Klomp is HBO-gediplomeerd voetreflextherapeut, en is aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van het aanvullende pakket. Je hebt geen verwijzing van een arts nodig om een afspraak te maken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply