Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • In de ban van wenkbrauwen!
  Rate this post

  De beautybranche is sinds enkele jaren in de ban van wenkbrauwen. Door de jonge beautyvloggers zijn wenkbrauwen soms het gesprek van de dag. Maar hoe style je je wenkbrauwen? Denk aan harsen, epileren en verven. Maar wat als je geen zin hebt om elke morgen voor de spiegel te staan? Permanente make-up is (PMU) dan de ideale uitkomst!

  Wat PMU is, weet inmiddels iedereen wel. Maar welke technieken zijn er en wat maakt het verschil? Van microblading en hairstrokes tot een Microwheel die door je wenkbrauw zoeft! Wat moet je kiezen als je een leek bent? Conny Leeuwenhage van Body Essentials is al 25 jaar PMU-specialist en legt het je uit: ‘Beide behandelingen zijn een vorm van cosmetische tatoeage en hebben veel overeenkomsten. Toch zijn er wel degelijk grote verschillen. Het huidtype speelt hierbij een belangrijke rol. Niet elke techniek is altijd even mooi in de huid. Daarom is het belangrijk voor mij als PMU-specialist om een goed inzicht te hebben welke techniek bij welke huid past.’

  – Microblading geeft een realistische wenkbrauw die bijna niet van echt te onderscheiden is. Met een speciale naaldjespen (mesje) worden fijne haartjes ingetekend. Deze techniek is mooi voor het opvullen van kleine gaatjes in je eigen wenkbrauw zonder dat het te veel opvalt. De techniek blijft circa 1-2 jaar in de huid.

  – Hairstrokes geeft dezelfde natuurlijke look als microblading. Er wordt echter gebruik gemaakt van een naald in een naaldhouder, die gekoppeld is aan een PMU-machine. De techniek is minder geschikt voor een vette huid.

  – Poeder- of ombré-wenkbrauwen is de nieuwste trend! Hierbij wordt de wenkbrauw ingekleurd alsof je een wenkbrauwpoeder hebt gebruikt. Het heeft een strakke belijning, waarbij de kleur aan het begin lichter is dan de ‘staart’, het puntje van de wenkbrauw, dat steeds donkerder wordt. De wenkbrauw wordt gecreëerd met de PMU-machine of handmatig met de Microwheel, een soort radarwieltje. De kleur blijft circa 2-3 jaar aanwezig.

  Conny: ‘Een combinatie van meerdere technieken is ook nog een optie. Zo kan er wat meer textuur in het begin van de wenkbrauw aangebracht worden met hairstrokes om vervolgens de rest met de poedertechniek in te poederen. Natuurlijk zijn de vorm- en kleurkeuze erg belangrijk voor het eindresultaat. De kleurkeuze en keuze van de technieken varieert van licht subtiel tot een uitgesproken donkere look!’

  Over Body Essentials
  Bij Body Essentials ben je in goede handen voor de behandeling van permanente make-up. Conny Leeuwenhage luistert, kijkt en bespreekt eerst goed je wensen. Daarna maakt ze foto’s, bepaalt ze de kleur en tekent ze de vorm, om het uiteindelijke resultaat goed te kunnen bepalen. Pas dan wordt er gepigmenteerd. Body Essentials is ANBOS-gediplomeerd, GGD-geregistreerd en heeft de A-status bij de NSGP. Op de site vind je onder andere alle vragen en antwoorden over PMU en ‘voor’- en ‘na’-foto’s van het werk van Conny.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply