Rate this post
 • In een wilde bui
  Rate this post

  Eigenlijk heb je helemaal geen zin om een herfstwandeling te maken. Het waait, voor je gevoel is het minstens min tien en zou het ook niet gaan regenen?

  Maar met de belofte van je wandeldate om halverwege een pitstop te maken voor een lekkere lunch, ga je tóch overstag. Je verzet je gedachten, vergaapt je aan al die dwarrelende herfstbladeren, dennenappels en kastanjes en laat je overhalen tot een fanatiek wedstrijdje ‘wie vindt de meeste beukennootjes?’ O, en spotte je daar nou een hert? Gehéél toevallig ligt Carla’s Lunch&Diner op jullie route, de plek waar je wel vaker bent voor de lekkerste bordjes eten voor een goede prijs.

  Voldaan ploffen jij en je wandeldate in één van de stoelen op het verwarmde terras. Normaal moet jij nog vijf minuten nadenken als de ober vraagt of je al een keuze hebt gemaakt, maar door de frisse herfstlucht die je net hebt opgedaan, weet je het zeker: je hebt zin om iets te proberen wat je nog nooit eerder hebt gegeten. Na even hongerig afwachten, verschijnen twee dampende plankjes voor jullie neuzen. Wat daar allemaal op ligt? Een bordje tjókvol met stukjes gegrilde pompoen, kruidige knolselderij en bosui, te midden van een knapperige salade van komkommer en sla. Maar het pièce de résistance van deze frisse variatie? Het warme, malse gekonfijte eendenvlees waar je je tanden in zet. Deze hartige smaken samen zijn een verrassende maar geslaagde match met de zoete glaze van sinaasappel, die deze salade hélemaal afmaakt. Naast je bord vind je ook nog een dikke plak versgebakken brood. Kun je daar je bordje mee schoonmaken.

  Na het verorberen van deze maaltijd wandel je weer met gemak terug naar huis. Snel beginnen hoor, anders wordt je bordje koud!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply