Rate this post
 • In ‘overdrive’?
  Rate this post

  Piekeren en oordelen: daar zijn we heel goed in. De ene gedachte lokt de andere uit. Velen van ons weten dat piekeren zelden een oplossing heeft gebracht. De situatie waar je in zit, waar je over piekert, daar heb je vaak geen keuze in. Wel heb je een keuze in hoe je daarmee omgaat.

  Meestal worden we ook niet blij van piekeren, maar juist verdrietig of gespannen. Wie kent dat niet: ’s-nachts wakkerliggen, woelen en maar piekeren? Denken kun je niet stoppen; dat blijft maar komen. Wat je wel kunt stoppen, is gedachten te geloven. De kans bestaat dat je door piekeren in een ‘negatieve’ flow terechtkomt. Gelukkig bestaat er ook een ‘positieve’ flow. Tijd voor mindfulness!
  Sonja van der Vlist van de praktijk Mindfulness Rise and Shine kan je leren hoe om te gaan met piekergedrag. Behalve onder andere gesprekken, inzichtoefeningen, bewegingsoefeningen, bodyscan en zit- en loopmeditatie is ook meditatie een onderdeel van de een training. Meditatie maakt dat je even overstapt van de praktische werkelijkheid naar een bewustwording en kan je jezelf laten meedrijven op de positieve flow van het leven. Mindfulness draagt ook bij aan je prettig voelen en helpt je bij werk- en studieproces. Het draait om aandacht en een houding van niet oordelen. Het is een manier waarmee veel spanningsklachten, zoals stress, angst, paniek en spanningshoofdpijn, kunnen worden verminderd. Daarnaast helpt mindfulness je om piekergedachten doelmatig het hoofd te bieden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply