Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • In vorm na je zwangerschap
  Rate this post

  Iedereen die in vorm wil raken,  komt uit een periode waarin hij of  zij onvoldoende heeft gelet op de juiste voeding en/of voldoende beweging. Soms noodgedwongen, want wanneer je zwanger bent, kun je niet tot de laatste weken fanatiek sporten en leven op het aantal calorieën waarop je normaal leeft. 

  Gelukkig kan iedereen met een juiste aanpak (weer) in topvorm geraken! Met nadruk op ‘de juiste aanpak’. Deze bestaat uit een combinatie van voeding, bewegen en rust.

  Voeding
  Zorg ervoor dat je voldoende calorieën binnenkrijgt!  Te weinig eten zorgt voor minder energie en kan je stofwisseling vertragen, waardoor je lichaam de vetreserves in stand houdt. Voeding is zeer belangrijk om te kunnen herstellen na een work-out én om een betere conditie met een strak lichaam te kunnen opbouwen. Ik werk zelf met een digitaal programma waar iedere Personal Training-klant van mij gratis gebruik van maakt. Hierin maken we een persoonlijk voedingsschema met de juiste hoeveelheid calorieën in de vorm van eiwitten, koolhydraten en vetten. Het wordt zelfs perfect afgestemd met het trainingsschema dat je op dat moment volgt. Zo krijg je exact het juiste aantal calorieën binnen: niet te veel, niet te weinig.

  Training
  Jouw training moet afgestemd zijn op jóúw doelen en jóúw huidige conditie. Dat betekent geen standaardschema,  al helemaal niet als je onlangs bevallen bent. Trainingen met een hoge intensiteit zorgen voor een hogere vetverbranding en vooral ook een hoge naverbranding. Je kunt zelfs na je training nog honderden calorieën verbranden. Klinkt goed toch?! Het is essentieel om dit op de juiste manier op te bouwen. Als Personal Trainer vind ik een combinatie van kracht en cardio belangrijk. Cardiotraining om de vetverbranding te stimuleren en een goed uithoudingsvermogen te ontwikkelen. Krachttraining om te zorgen voor een strak en mooi gevormd lichaam.

  Rust
  Voldoende rust is onmisbaar. Afhankelijk van wat voor work-out je doet, heeft jouw lichaam vaak 12 tot 72 uur nodig om te kunnen herstellen. Op de dagen dat je rust, wordt je lichaam sterker en treedt er een trainingseffect op: supercompensatie. Ook dit is maatwerk. De hoeveelheid rust hangt af van jouw trainingsintensiteit, voeding  en persoonlijke situatie.

  Begin op tijd! Voor je het weet is het zomer en zit je bikini of dat jurkje net niet goed. Voor mensen die niet op zoek zijn naar Personal Training, bied ik ook de mogelijkheid om enkel een trainingsschema af te nemen of lekker buiten te trainen in een klein groepje. De trainingen zijn dus in de sportschool of buiten, maar kunnen ook plaatsvinden bij jou thuis. In dat geval zorg ik voor de juiste materialen om optimaal mee te kunnen trainen.

  Do’s
  – Een trainingsprogramma passend bij jouw ­persoonlijke situatie
  – 6-8 eetmomenten per dag
  – Leuke trainingen om gemotiveerd te blijven
  – Oefeningen voor een goede core stability
  – Train 2-4 keer per week

  Don’ts
  – Te weinig eten vertraagt de stofwisseling
  – Te weinig rust zorgt voor stagnatie
  – Onhaalbare doelen zorgen voor demotivatie

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply