Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Indrukwekkend om mee te maken!

  We doen ons best in trainingen als ‘Regie over je leven’ of ‘Grip op je gezondheid’. We gaan op pelgrimstocht, leren mantra’s zingen, maken fotoboeken over de Aboriginals, zoeken de stilte in retraites en meditaties die ‘niet langer duren dan een kopje thee’. We leren leven met medicatie voor onze hooggevoeligheid, ADHD en burn-out. Met een online training worden wij ‘zen in een zucht’ en ‘halen wij het beste uit onszelf’.

  Wij zijn gewend om, als we worstelen in ons leven, direct concrete oplossingen te zoeken. Het probleem is immers duidelijk? In de praktijk helpt het je echter meer om eerst ruimte te maken voor de gevoelens die onder de oppervlakte leven. Vandaaruit komen vanzelf de inzichten die ons vertellen wat ons te doen staat. Die ruimte kun je geven door in stem, beweging of woorden uitdrukking te geven aan de pijn, in je dagboek te schrijven, door herinneringen die je bezighouden te schilderen of op een andere manier in beeld en spel weer te geven. ­Wanneer deze pijn mag zijn wat die is, zonder groter of kleiner te hoeven worden wanneer jij liefdevol en aandachtig kunt zijn met wat er in jou is, vindt als vanzelf heling plaats.
  Een luisterend oor
  Het is indrukwekkend om mee te maken dat, wanneer je gewoon aanwezig bent, betrokken, uitnodigend, niet gericht op resultaat en zonder een geheime agenda, je de grootste hulp bent voor jezelf of een ander.
  Liefdevol aandachtig aanwezig zijn vraagt tijd, rust en het opgeven van het waanbeeld dat alles efficiënt en rationeel opgelost kan worden. Het vraagt vertrouwen in de helende kracht van het leven zelf en het besef dat jij zelf onderdeel bent van deze kracht.

  Persoonlijke begeleiding
  In mijn therapeutische praktijk Losjes in Balans geef ik sinds 2006 persoonlijke begeleiding in de vorm van massage en kindercoaching vanuit een holistische visie. Massage geeft lichaamsbewustzijn en ontspanning. Het is een moment van stilstaan bij jezelf. Spieren en bindweefsel versoepelen en het zenuwstelsel ervaart rust. Dit heeft effect op zowel lichaam als geest. Ik werk vanuit een open, respectvolle en liefdevolle houding naar alles wat er is, en ben ervan overtuigd dat de antwoorden op al je vragen in jezelf liggen. Het vraagt alleen tijd, inzet en (soms) moed om dat te ontdekken. Daar wil ik je graag bij helpen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply