Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ineens begreep ik dat ik zelf practitioner moest worden’
  Rate this post

  ‘Waarom ik Body Stress Release (BSR) Practitioner ben geworden?’ Irma de Vries lacht en blikt terug naar lang geleden. ‘Ik heb in het verleden diverse nekhernia’s gehad. Ik ben daar vaak voor behandeld, maar er was niet één techniek die mij van mijn klachten afhielp. Niets hielp. Ik kreeg hooguit het advies om rust te nemen. Tot het moment dat ik via via over BSR hoorde.’

  ‘Ik besloot om contact op te nemen en heb gelijk drie afspraken gemaakt. De behandelingen waren heel bijzonder. Ik wist niet wat me overkwam. Er gebeurde zoveel in mijn lichaam! Er kwam heel veel oude spierspanning los. Ik heb jarenlang op hoog niveau gesport en heb destijds best wel wat blessures opgelopen. Al die restspanning kwam laagje voor laagje los. Dat was best een pittig proces, maar ik voelde aan mijn lichaam dat deze behandelingen anders waren dan ik ooit eerder had meegemaakt. Het werkte en ik kwam eindelijk van mijn pijn af!’

  Practitioner
  Irma’s leven kwam in rustiger vaarwater, totdat ze betrokken raakte bij een motorongeluk. ‘Daarbij liep ik een whiplash op en ik heb opnieuw contact gezocht met mijn BSR-practitioner. Ik had mazzel dat door de vorige behandelingen mijn rug redelijk vrij was van spierspanningen en het proces dit keer minder pittig was dan de vorige keer. Dit alles was overigens wel een eyeopener voor me: Wat moest ik nog meer meemaken, voordat ik ertoe zou besluiten om zelf BSR-practitioner te worden? Ik ben in 2007 voor een halfjaar naar Afrika gegaan, waar ik een BSR-opleiding heb gevolgd, en nog datzelfde jaar opende ik mijn eigen praktijk.’

  Kwaliteitsverbetering
  Enthousiast vertelt ze verder: ‘Het is fantastisch om te zien hoe knap een lichaam in elkaar zit. Natuurlijk kan ik niet elke klacht wegnemen, het moet wel te maken hebben met spierspanning, maar er is altijd kwaliteitsverbetering mogelijk. Er vallen altijd nog processen te herstellen. Daar kun je mensen zó intens blij mee maken. Ik ben echt één en al bewondering voor het lichaam!’

  Ontspannend
  ‘Ik zet het lichaam aan om de spierspanning op te ruimen. Buiten de spierspanning optimaliseer ik ook de communicatie met de zenuwen, zodat het lichaam weer leert wat ontspanning is. BSR is een techniek waarbij ik met de hand impulsen geef op bepaalde punten op het lichaam, waardoor het lichaam zichzelf verder kan herstellen en de spanning verdwijnt. Het is weliswaar geen massage, maar de techniek is wel zo ontspannend, dat cliënten soms zelfs in slaap vallen.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply