Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Informatie, steun en ontspanning
  Rate this post

  In juni 2008 verloor Sigrid Boer (27) haar strijd tegen kanker. Ze was een warme persoonlijkheid bij wie alles en iedereen ertoe deed. Tijdens haar ziekteperiode miste zij de mogelijkheid om in haar omgeving lotgenoten te ontmoeten. Om in die behoefte te voorzien en Sigrids mooie eigenschappen door te geven, ontstond in oktober 2008 bij haar ouders het plan om in Drenthe een inloophuis te realiseren, dat in mei 2010 werd geopend.

  Onlangs vierde Sigrid’s Garden haar eerste lustrum. Het vijfjarig bestaan geeft de intiatiefnemers de bevestiging dat er draagvlak is voor het ontmoetingscentrum. Deze erkenning geeft nieuwe energie om ook in de toekomst een klankbord voor gasten te zijn.
  Het inloophuis wordt gerund door betrokken en gemotiveerde vrijwilligers, die een aantal malen per jaar een training krijgen om zo goed mogelijke zorg te kunnen bieden aan de gasten. De praktijk leerde dat contact tussen lotgenoten het beste tot stand komt via activiteiten, zoals lezingen, yoga, schilderen, workshops gerelateerd aan het seizoen, diverse vormen van massages, verwenavonden, mindfulness en wandelingen onder begeleiding in de natuur.

  Naast de geheel vrijblijvende inloopmogelijkheid is iedereen welkom die informatie zoekt of lotgenoten wil ontmoeten. De toegang is gratis. Voor het bijwonen van bijeenkomsten wordt geen vergoeding gevraagd; voor deelname aan activiteiten / workshops een kleine financiële bijdrage. Sinds september heeft Sigrid’s Garden iedere laatste woensdag van de maand een Inloopcafé voor gasten die overdag geen mogelijkheid hebben het inloophuis te bezoeken. Het blijkt een schot in de roos te zijn, gezien de grote belangstelling hiervoor.

  Samenwerking
  Sigrid’s Garden kan zich beroepen op een groot netwerk aan contacten met aan kanker gerelateerde organisaties, zorgverzekeraars en patiëntenverenigingen. Er wordt samengewerkt met Behouden Huys, van waaruit psychosociale begeleiding wordt geboden bij Sigrid’s Garden. Voor een afspraak / gesprek in het inloophuis kun je bellen naar 050-4062400.

  Wanneer je zoekt naar een omgeving waar je herkenning, de juiste sfeer, ontspanning en steun vindt, ben je van harte welkom bij Sigrid’s Garden. Informatie over activiteiten vind je op de website, Facebook en Twitter.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply