Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Inspiratie Festival 033 op 2 oktober
  Rate this post

  Voor iedereen die belangstelling heeft voor bewust leven, met als belangrijkste pijlers duurzaamheid, welzijn, gezondheid en persoonlijke groei, is er op 2 oktober het Inspiratie Festival 033. Het festival vindt plaats bij Het Groene Huis in Schothorst en wordt georganiseerd door het netwerk Bewust Amersfoort, een netwerk van bewuste ondernemers. Tussen 12.00 en 17.00 uur zijn er workshops en kramen waar zo’n 50 bewuste ondernemers zich presenteren.

  We merken het aan het veranderende klimaat, toenemende gezondheidsklachten door genetische manipulatie van voedsel en de uitputting van de fossiele brandstoffen van de aarde: er moet iets gebeuren. Gelukkig begint dat besef steeds meer door te dringen. Tijd voor een nieuwe economie, waarin we aandacht hebben voor duurzaamheid, streekproducten en eerlijke handel. Handel waarbinnen meer aandacht is voor gezondheid en persoonlijke groei; bewust ondernemen.

  Herdefiniëren
  Het Inspiratie Festival 033 inspireert iedereen die mee wil bouwen aan deze nieuwe economie en daarmee aan een nieuwe wereld. Ook als (klein) bedrijf of particulier kun je je inzetten om je leven duurzamer te maken; bewuster. Het zal ons als mensen herdefiniëren en we gaan steeds meer begrijpen wat het betekent om onderdeel te zijn van de nieuwe wereld. Over de vraag of het verhaal van Bewust Amersfoort aanspreekt, hoeven we niet te twijfelen: het netwerk is in een jaar met 600% gegroeid.

  Afvalvrij en circulair
  Het Inspiratie Festival 033 is het eerste festival in Amersfoort dat afvalvrij wordt georganiseerd. Zo worden er geen plastic flesjes verkocht en mag je je eigen waterfles (bij)vullen. Het Lokaal organiseert de maaltijden op maïsplastic, dat gewoon in de GFT-bak gegooid kan worden. De decoraties in het Festival zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Het Groene Huis heeft zijn volledige locatie met omliggend park beschikbaar gesteld voor het festival.

  Muziek en kinderen
  Bezoekers van het festival kunnen ook genieten van muziek, en voor kinderen zijn er verschillende activiteiten. Vinay Satter, Lubbertus Brugge en Michiel Buursen zorgen voor de muzikale omlijsting en Duo Ondersteboven is ook aanwezig met grappige, opvallende en heel bewuste ­typetjes die de bezoekers het Inspiratie Festival graag van een andere kant laten zien. Het PEP-team van Peer! zal gedurende de dag live bezoekers interviewen en dit online streamen.

  Interesse
  Meer informatie over duurzame ondernemers vind je op de website www.bewustamersfoort.nl. De coördinator van Bewust Amersfoort en het Inspiratie Festival 033 is Sandra Barth. Zij zet zich in voor het bouwen van een nieuwe economie in Amersfoort en omstreken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply