Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Inspiratie voor een goed afscheid
  Rate this post

  Voor Alexandra Markusse is haar beroep niet alleen werk, maar het is haar roeping en passie. Zij is uitvaartverzorgster, zorgzaam, attent en zelfs goed luisterend. Zij doet haar werk met hart en ziel. Immers, een uitvaart kun je maar één keer doen en dan moet het goed. Met aandacht voor jouw verwachtingen, respect voor overtuiging en ruimte voor jouw verdriet.

  Met al haar kennis en ervaring steunt en adviseert Alexandra tijdens de moeilijke momenten van het organiseren van een uitvaart. Zij tast nauwkeurig af wat past bij de overledene en de nabestaanden, zeker ook op financieel gebied. Naast de klassieke uitvaart, bijvoorbeeld vanuit een kerk, zijn er veel andere manieren om een geliefde naar zijn laatste rustplaats te brengen.

  Oog voor detail
  Een uitvaart kan groots worden opgezet, maar kan ook kleiner, intiemer, zelfs op een plaats in de buitenlucht. Ook op dat gebied is Alexandra open-minded, denkt zij mee in mogelijkheden en oplossingsgericht. Zij komt aan jouw wensen tegemoet met oog voor detail en budget voor een passend afscheid.

  Persoonlijke aandacht
  Door de kleinschaligheid van Uitvaartverzorging Alexandra Markusse krijg je alle persoonlijke aandacht die in de dagen tot aan de uitvaart nodig is, geboden door één en dezelfde contactpersoon uit haar team. Ook in de periode daarna wil Alexandra aanspreekpunt voor je zijn, want niets is zo belangrijk als goede nazorg. Rouwen is iets heel persoonlijks, en ieder doet dat op zijn eigen manier, in zijn eigen tempo. Rouwfases bestaan niet; daar zijn geen regels voor.

  Sterrenloop
  Alexandra organiseerde onlangs de eerste Sterrenloop: een nagedachtenis-wandeling voor nabestaanden, via het strand naar de kerk. Op het strand werden witte ballonnen opgelaten, in de kerk een kaarsje aangestoken. Een moment van rust en bezinning voor jezelf en je gedachten aan de geliefde die zo gemist wordt. De Sterrenloop wordt jaarlijks gehouden het weekend voor de Kerst.

  Schrijven helpt verdriet te dragen
  Ben je iemand die niet gemakkelijk jouw verdriet deelt, dan kun je ook schrijven. Het is al eeuwen dé manier voor zelfonderzoek. Schrijvend over jouw verdriet kom je in contact met onbewuste emoties en de gevoelens die je daarbij ervaart, kunnen je sterker maken en opluchting geven. Alexandra werkt ook als online-coach bij Schrijfmoed volgens de methode Mindful Analysis. Zij begrijpt de methodiek als geen ander. Door haar jarenlange ervaring rondom verlies en rouw en haar bijzondere inlevingsvermogen geeft ze je professionele begeleiding. Alexandra weet hoe belangrijk het is om je verhaal kwijt te kunnen, om troost te vinden in het zien van betekenissen en het uiten van emoties. Schrijven is een mooi en precies hulpmiddel bij een innerlijk proces. Over ‘schrijven als rouwverwerking’ lees je op www.schrijfmoed.nu.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply