Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Integratieve EMDR voor kinderen
  Rate this post

  Kinderen laten door hun gedrag aan de buitenwereld zien dat er van binnen iets aan de hand is. Zo ook kinderen die een traumatische ervaring hebben meegemaakt. Zij hebben nachtmerries, beleven de nare gebeurtenis steeds opnieuw en kunnen zonder duidelijke aanleiding in paniek raken. Zij reageren boos op onvoorspelbare situaties, klampen zich vast aan belangrijke anderen of hebben moeite om zich op school te concentreren. 

  Integratieve EMDR voor kinderen is een ­effectieve behandelmethode voor kinderen vanaf 4 jaar die een traumatische of beangstigende ervaring hebben meegemaakt.
  Bij een trauma lijken de herinneringen niet goed te zijn opgeslagen in het geheugen. Het kind ­ervaart de nare emoties die bij de herinnering horen steeds opnieuw. Deze worden geactiveerd door bepaalde prikkels, zoals geuren, geluiden, beelden of gedachten. Integratieve EMDR helpt bij het op gang brengen van het verwerkingsproces, waardoor de traumatische gebeurtenis een gewone herinnering wordt en deze het kind niet meer belemmert in zijn dagelijks leven.
  De interventie wordt ingezet als onderdeel van een therapeutisch proces met een kind. Want naast traumaverwerking is het eveneens belangrijk dat kinderen weer gaan ervaren en gaan voelen wat hun mogelijkheden en kwaliteiten zijn, zodat zij vanuit hun kracht ook andere lastige situaties aankunnen!
  Wilt u meer weten over integratieve kindertherapie of EMDR voor kinderen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply