Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Intenser genieten van je leven
  Rate this post

  Ken je dat? Je partner zit enthousiast te vertellen en in gedachten dwaal je af. Oeps, clou gemist! Of je reikt naar je kop koffie terwijl je aan het werk bent. O, je kop is al leeg! Het leven zit vol met afleidingen, en het is soms lastig om met je aandacht bij één ding te blijven. Hierdoor mis je een hoop: het oprechte contact met je partner of het proeven van je koffie bijvoorbeeld.

  Mindfulness leert je om je aandacht te richten op het hier en nu. In het dagelijks leven wordt soms veel van ons verwacht: werk, gezin, sociale contacten… Al die bezigheden kunnen leiden tot piekeren, je zorgen maken of gevoelens van stress. Een beetje spanning hoeft niet slecht te zijn, maar wanneer dit langdurig is, kun je allerlei klachten ontwikkelen.

  Intenser genieten
  Mindfulness nodigt je uit om bewuster in het leven te staan, waardoor je beter afstand kunt nemen van alledaagse ­zorgen en beslommeringen en je intenser kunt genieten van je leven. Je leert om jezelf en je omgeving anders te waarderen. Hierdoor krijg je meer energie, kun je beter omgaan met stress en sta je helder en open in het leven. Bovendien is gebleken uit onderzoek dat mindfulness bijdraagt aan verbetering van de gezondheid.

  Loslaten van oordelen
  Mindfulness betekent ook het loslaten van oordelen: iets waarnemen zonder er meteen een etiket op te plakken of het te waarderen. Vanuit onze waarden en normen en op grond van onze ervaringen uit het verleden hebben we al snel ons oordeel klaar, zonder ons daar direct bewust van te zijn. En vanuit dat oordeel zien we alleen dat wat ons oordeel bevestigt. Onder begeleiding van een gecertificeerd trainster worden in een training van 8 bijeenkomsten praktische ­oefeningen en verschillende meditatietechnieken aangereikt om bewuster en los van oordelen in het leven te kunnen staan. Door dagelijks te oefenen, zul je al snel merken dat het ­concentratievermogen verbetert en het stressniveau daalt.

  Kleine groepen
  De kracht van een training mindfulness bij Intens­Psychologie zit met name in de persoonlijke benadering en de kleine groepen. In een ongedwongen sfeer en uitnodigende omgeving kunnen ervaringen worden gedeeld en er is ruime aandacht voor iedere individuele deelnemer. Ook worden regelmatig introductiebijeenkomsten ­georganiseerd, waarin je vrijblijvend kunt kennismaken met de mindfulness.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply