fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Intensieve en ontspannende huidverzorging voor (ex-)kankerpatiënten

  Even niet ziek zijn. Veel mensen met kanker zullen deze wens herkennen. Hoewel dat helaas niet in de letterlijke zin gerealiseerd kan worden, kan een ontspannende schoonheidsbehandeling een hoop goeds brengen voor iemand met kanker.

  Genieten, liefdevolle aanrakingen en nergens aan denken. Opladen en de schoonheidssalon verlaten met nieuwe energie die je kunt gebruiken om je weer volledig op je herstel te focussen.

  Veranderende huid
  Kanker heeft veel impact op je hele leven en zorgt niet alleen voor lichamelijke, maar ook voor emotionele belasting. Als door de ziekte of de behandelingen ook nog eens je huid en uiterlijk veranderen, kan dat grote invloed hebben op je zelfvertrouwen. Het lijkt misschien een relatief klein onderdeel van het ziekteproces, maar toch blijkt in de praktijk dat het veel invloed heeft op hoe je je voelt. Een moment voor jezelf en een advies over hoe je je huid kunt verzorgen tijdens de ziekte, kan het zelfvertrouwen weer een boost geven en bovenal de broodnodige ontspanning en afleiding bieden.

  Ontspannende behandeling
  Sandra Nijland is gespecialiseerd in specifieke verzorging van de huid voor, tijdens en na de behandeling van kanker. ‘Als je ziek bent spendeer je veel tijd in ziekenhuizen. Een klinische, steriele omgeving waar je over het algemeen weinig gezelligheid vindt. Ik vind het daarom belangrijk dat mijn behandelingen zo veel mogelijk lijken op een behandeling die klanten die gezond zijn ondergaan. Natuurlijk heb ik kleine aanpassingen gedaan, zodat de behandeling wel geschikt is voor iemand die behandelingen ondergaat of medicatie heeft. Massages zijn een stuk zachter en een intensieve peeling kan niet. Het gaat erom dat iemand die ziek is een goede huidverzorging kan krijgen en daarbij heerlijk kan ontspannen.’

  Zorgen vergeten
  ‘Voor mensen die nog niet met chemotherapie of bestraling zijn begonnen heb ik ook een speciale huidverzorgingsbehandeling die je huid weerbaarder maakt tegen medicatie. Als iemand een behandeltraject uitkomt kunnen we aan de slag om de huid te herstellen. Zo heb ik voor alle fasen van een ziekte passende methodes om de huid te hydrateren en te voeden. De gezichtsbehandeling is afgestemd op de behoefte die op dat moment nodig is, maar je zult je zorgen even kunnen vergeten zolang je in de stoel ligt.’

  Informatieavond
  Sandra staat met een stand op de informatieavond voor vrouwen met borstkanker die op 1 oktober wordt georganiseerd door Corrie Koole. Het evenement vindt plaats in Spijkenisse aan de Winston Churchilllaan 227.

  Veranderingen aan de huid die vaak optreden tijdens een behandeltraject:
  – droge huid
  – vette huid
  – dunne huid
  – pigmentatieproblemen
  – haarverlies
  – nagelproblemen

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply