Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Inzicht in je eigen medische gegevens
  Rate this post

  Het digitale patiëntenportaal van Spijkenisse Medisch Centrum geeft patiënten inzicht in hun medische gegevens, afspraken en uitslagen. Op mijn.spijkenissemc.nl kan er veilig worden ingelogd met de DigiD-code met SMS en de DigiD app.

  Via het digitale portaal kun je jouw persoonlijke gegevens bekijken en onder andere geplande afspraken, radiologieverslagen en onderzoeksuitslagen inzien (bloed en urine). Ook kun je medicijnen die door zorgverleners van Spijkenisse Medisch Centrum zijn voorgeschreven raadplegen. Bij de inrichting van het portaal is rekening gehouden met laaggeletterdheid: er is extra aandacht besteed aan eenvoudige uitleg.

  Wat kun je nu inzien?
  – Jouw persoonlijke gegevens
  – Geplande en historische afspraken
  – Je medisch dossier met onder andere een overzicht van medicijnen, uitslagen van bloed en urine, radiologie-uitslagen en brieven.
  – Nieuwe medische gegevens zijn direct na je bezoek aan de arts zichtbaar in je dossier. Uitzondering zijn uitslagen van het laboratorium en röntgen. Deze zijn na zeven dagen zichtbaar.
  – Vragenlijsten, bijvoorbeeld pre-operatieve screening

  Uitbreiding portaal 2019
  Bestuurder Paul van der Velden: ‘Met het digitale patiëntenportaal zet Spijkenisse Medisch Centrum een belangrijke stap richting de toekomst. Het portaal wordt in 2019 verder uitgebreid met nieuwe mogelijkheden. Zo worden bijvoorbeeld meer digitale vragenlijsten toegevoegd die de patiënt ter voorbereiding op een afspraak kan invullen.’

  Vragen en informatie
  Op de pre-operatieve screening zijn vrijwilligers aanwezig om je te helpen met het invullen van de digitale vragenlijsten. Voor vragen kun je telefonisch contact opnemen met het afsprakenbureau via 0181-658333 op werkdagen van 8.00 tot 16.30 uur.

  Hoe kun je inloggen?
  Inloggen is heel eenvoudig. Dit kan direct via mijn.spijkenissemc.nl, via de website www.spijkenissemc.nl of via de DigiD-app. Het patiëntenportaal opent in een beveiligde omgeving. De gegevens zijn dus niet voor anderen in te zien.

  1. Ga naar mijn.spijkenisse.nl of klik op de knop ‘patiëntportaal’ op www.spijkenissemc.nl.
  2. Log in met DigiD met SMS of via de DigiD-app.
  3. Nu kun je jouw medische gegevens en afspraken inzien.
  4. Heb je nog geen DigiD met SMS? Vraag deze dan aan via www.digid.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply