Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘Dit inzicht heeft mijn leven veranderd’

  Je loopt vast in je relatie en je weet niet hoe dit komt en hoe je dit kunt oplossen. Je voelt je niet gelukkig, maar weet niet waar dit door komt of waar je moet beginnen. Je raakt of bent overspannen of hebt een burn-out. Wat nu?

  Deze drie dingen lijken op zichzelf staande feiten, maar ze hebben één verband, en dat zijn onze herinneringen uit het verleden. Dit verleden heeft ons gemaakt tot wie we zijn. We hebben mooie dingen meegemaakt, maar ook minder mooie dingen, en die zijn opgeslagen in ons (on)bewuste brein. Deze gebeurtenissen uit het verleden zorgen ervoor hoe we nu in ons leven reageren.

  Bronnenopstelling
  Een bronnenopstelling kan een goed en snel hulpmiddel zijn om inzichten te verkrijgen en om weer meer energie te ervaren, rustiger te worden, je vrijer en gelukkiger te voelen. In een bronnenopstelling wordt er gewerkt op 4 borden: de bronnen die op dit moment belangrijk zijn in je leven, zoals werk, relatie, familie, angst, lichaam, vriendschappen enzovoort. Op ieder bord worden 3 figuren geplaatst die de 3 belangrijkste personen zijn die bij deze bron horen. Door op deze manier naar je leven te kijken, verandert je blik. Je kijkt vanuit vogelperspectief naar het lopende verhaal en zo krijg je overzicht. Je kijkt uit verschillende kanten naar hetzelfde verhaal. En zo ontrafelen zich meerdere wegen die naar Rome leiden.

  Meer energie, vrijheid en geluk
  Een voorbeeld hiervan uit de praktijk: een vrouw benoemt één van de bronnenborden: haar lichaam. De 3 figuren stellen ‘ziekte’, ‘energie’ en ‘verdriet’ voor. ‘Ziekte’ staat dicht tegen haar aan, samen met ‘verdriet’, terwijl ‘energie’ helemaal aan de andere kant van het bord komt te staan met zijn neusrichting van haar af. Ze kijkt goed naar dit bord en begint ineens te huilen. De tranen stromen over haar wangen.
  Als haar gevraagd wordt, wat er gebeurt waardoor ze zo verdrietig wordt, zegt ze: ‘Dit ben ík niet. Ik ben normaliter die energieke vrouw, en nu zie ik dat ik me identificeer met de ziekte die ik heb. Ik ga gebukt onder het verdriet en de ziekte, waardoor mijn energie nog verder van me af komt te staan.’

  Ze pakt het figuurtje ‘energie’ en zet het op de plaats van ‘ziekte’ neer, waardoor deze verder van haar af komt te staan. En ook ‘verdriet’ zet ze weg. Ze zucht diep en wordt helemaal rustig. Een aantal weken later stuurt de vrouw een mail, waarin ze aangeeft dat dit inzicht haar leven heeft verandert. Ze accepteert nu dat ze ziek is, maar dat ze nog steeds zichzelf is. Hierdoor ervaart ze meer energie, vrijheid en geluk. En dat in een sessie van 2 uur.

  Herschrijf positief je herinneringen bij 1-op-1-coach Meike Meinhardt! Zij werkt naast de opstellingen ook als masseuse en privé-yogadocente. ‘Met heel Meinhardt Jouw kracht hervinden’ is haar motto, dus schroom niet om vrijblijvend contact op te nemen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply