Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Van inzicht naar uitzicht met hulp van paarden
  Rate this post

  De aard van paarden – prooi- en kuddedier – maakt dat zij voor hun overleving afhankelijk zijn van tijdige waarschuwingen, het lezen van lichaamstaal, de allerkleinste signalen en een goed georganiseerde kudde. Ze zijn daarbij in het hier en nu en reageren daardoor direct en volstrekt objectief. Deze eigenschappen maken een paard tot een geweldige co-coach!

  Paarden zijn dynamische en krachtige levende wezens. Ze kunnen ons mensen innerlijk raken, maar ook intimideren door hun kracht en grootte, wat op een natuurlijke manier kans biedt om angst te overwinnen en zelfvertrouwen te ontwikkelen. Door de paard-mens-interactie komt bovendien het rustgevende hormoon oxytocine vrij. Dit zorgt voor stressreductie.

  Begeleiding met paarden is ervaringsgericht: de ervaring met het paard staat centraal. Geen langdurige gesprekken en in één of enkele sessies krijg je al verbazende en diepgaande inzichten en resultaten!

  Hulpvragen en doelgroepen
  Vragen waarbij Sylvia paarden inzet als co-coach, zijn zeer divers en lopen uiteen van vragen op het gebied van loopbaan, (persoonlijk) leiderschap, werk- en privébalans, burn-out / stressklachten, teambuilding, maar ook persoonlijke vragen over bijvoorbeeld rouw- en verlies­verwerking, zingeving en omgaan met hooggevoeligheid.

  Paarden bieden ondersteuning en inzichten waar dat op dat moment nodig is.
  Sylvia biedt paardencoaching aan individuen, volwassenen, jongeren, particulieren en bedrijfsleven op een locatie in Sliedrecht en in Nieuw-Lekkerland. Een sessie met paarden vindt plaats op de grond naast het paard. Er wordt niet op de paarden gereden. Ervaring met paarden is niet nodig.
  Een coachsessie met een paard leidt tot meer rust, acceptatie, balans, energie, meer plezier en regie over werk en leven, beweging en verbinding. Het vergroot je mogelijk­heden en je zelfvertrouwen.

  Wandelcoaching en EMDR
  Sylvia, erkend loopbaanprofessional, NLP Master en (systemisch) paardencoach, maakt in coachtrajecten ook gebruik van de MBTI persoonlijkheidsvragenlijst en wandelcoaching in de natuur van de Biesbosch. De natuur geeft kracht, rust, ruimte, energie, lucht… De inspiratie en metaforen van en in de natuur helpen bij het krijgen van inzichten en nieuwe mogelijkheden. Vanaf 2017 biedt Sylvia ook EMDR aan voor de behandeling van PTSS, angsten en trauma’s.

  Interesse? Neem contact op voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. Van oktober tot en met februari 2017 een systemische paardencoachsessie tijdelijk voor het kennismakingstarief van € 50,-!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply