Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Irene moest afvallen wegens haar kinderwens en… werd zwanger!
  Rate this post

  Irene en haar man hadden al een tijd een kinderwens. Ze hadden al verschillende onderzoeken gehad, waaruit onder andere bleek dat ze cystes in haar eierstokken had (diagnose was PCOS), wat de kans op een zwangerschap aanzienlijk verkleinde. Om in aanmerking te komen voor IVF, moest ze 18 kilo afvallen.

  Ze wist dat ze echt haar voedingsgewoontes behoorlijk moest veranderen om haar doel te bereiken, maar ze was natuurlijk heel erg gemotiveerd. Daarbij raadde ik haar ondersteunende supplementen aan, waardoor ook bijvoorbeeld het drastisch minderen van haar suikerinname gemakkelijker werd. Ze was ook gestart met krachttraining, die onder andere haar stofwisseling verhoogde. Zo verloor ze kilo na kilo, nam haar vetpercentage af en haar spiermassa toe. Natuurlijk voelde ze zich hierdoor ook veel fitter. Het mooiste cadeau was echter dat ze na een aantal maanden zwanger was geworden!
  Helaas zien we tegenwoordig een toename van vrouwen die het Polycysteus Ovarium Syndroom (PCOS) hebben. Vaak gaat dit gepaard met insulineresistentie. Door dit aan te pakken met voeding- en leefstijlverandering, kunnen goede resultaten worden bereikt, zoals bij mijn cliënt Irene. Juist met voeding in combinatie met beweging en stressreductie/ -hantering bereiken vrouwen zowel een gezonder gewicht als het verdwijnen van allerlei klachten.
  Voor mij, ook als ex-verpleegkundige, is het altijd weer mooi om te zien hoe ons lichaam met natuurlijke ondersteuning zelf weer haar hormonale balans en daarmee ook een gezond gewicht kan bereiken.

  Jeannette van der Loo van Joyfood begeleidt als voedings- en fitnesscoach en Hormoon Factor Trainer vaak vrouwen met hormoonklachten die ook willen afvallen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply