Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Is ‘Body Stress’ jouw plaaggeest?
  Rate this post

  ‘Gezondheidsklachten. Ik kan er helaas over meepraten’, vertelt Vincent (42), die samen met zijn zoon David (8) cliënt is in de praktijk Body Stress Release Kennemerland.

  Body Stress Release (BSR) is een unieke, milde gezondheidstechniek die het zelfherstellend vermogen van het lichaam optimaliseert. Neem je al lange tijd genoegen met pijn en ongemak? Is je verteld met je klachten te leren leven? Vaak is dat niet nodig!

  Hoe ontstaat Body Stress?
  Body Stress, oftewel vastgezette spierspanning, ontstaat door overbelasting. Heb je een veeleisende baan? Maak je een emotionele zware tijd door? Pas een operatie of ongeluk gehad? Het lichaam beschermt zich tegen
  deze vormen van stress door spierspanning vast te zetten. Helaas is het lichaam niet altijd in staat om deze spanning weer zelfstandig los te laten. Door deze Body Stress werkt het zelfherstellend vermogen van je lichaam minder, is je herstel langzamer en voel je je moe en stijf, en vaak ontstaan er pijnklachten.

  ‘Klachten zo goed als verdwenen’
  Dit is ook de ervaring van Vincent: ‘Na een fietsongeluk, jaren geleden, hield ik maar pijnklachten aan mijn nek met af toe migraineaanvallen. Ook mijn zoontje had klachten: hij sliep slecht, had woedeaanvallen en zat niet lekker in zijn vel. Een oorzaak is nooit gevonden. Sinds we samen naar Body Stress Release gaan, zijn mijn klachten zo goed als verdwenen en slaapt David weer hele nachten door, voelt hij zich rustig en geniet hij weer van het samenzijn met vriendjes.’

  Voor iedereen
  Sinds 2010 heeft Laura Sinnema een eigen praktijk aan Heussensstraat 2A in Haarlem. ‘Body Stress Release is er voor iedereen, voor jong en oud. Mijn jongste cliënt is nog geen 3 maanden en de oudste telt 92 jaar.’ Laura benadrukt dat Body Stress Release niets zweverigs is. ‘BSR onderscheidt zich doordat het geen alternatieve geneeswijze is, maar een aanvullende gezondheidstechniek. Het kan prima naast reguliere zorg. Ik ben blij dat ik al zoveel mensen heb mogen helpen met deze techniek. Ze zitten weer lekker in hun vel, en gaan met plezier sporten, werken en spelen.

  Hoe werkt een behandeling?
  BSR is een behandeltechniek waarbij we kijken naar de ­gehele mens. De voorgeschiedenis is net zo belangrijk als de klachten. Door de behandeling laat het lichaam laag voor laag de spierspanning los.
  Het aantal behandelingen is sterk afhankelijk van klachten en de persoon. Bij recente Body Stress of een acuut probleem zal het proces van loslaten snel verlopen. Als klachten al langer bestaan, duurt de behandeling ook langer. Bij kinderen is het proces vaak verrassend kort.

  Goed om te weten:
  – Body Stress Release wordt inmiddels door vele ­zorgverzekeringsmaatschappijen vergoed.
  – Laura Sinnema is aangesloten bij de BSRAN (Body Stress ­Release Associatie Nederland), VBAG en RBCZ.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply