Rate this post
 • Is er iets met je kind?
  Rate this post

  Heeft je baby of kind klachten? Body Stress Release (BSR) is een unieke, milde gezondheidstechniek die het zelfherstellend vermogen van het lichaam optimaliseert.

  Body Stress, oftewel vastgezette spierspanning, ontstaat door overbelasting. Het lichaam beschermt zich tegen deze vormen van stress door spierspanning vast te zetten. Helaas is het lichaam niet altijd in staat om deze spanning weer zelfstandig los te laten. Door deze Body Stress werkt het zelfherstellend vermogen van het lichaam minder, is het herstel langzamer en ontstaan er vaak pijnklachten.

  Baby’s kunnen door de bevalling spierspanning in de nek opgelopen hebben, wat zich kan uiten in huilen, vooral als je de baby oppakt. Wat oudere kinderen willen soms niet graag bewegen, en laten zich liever dragen dan dat ze zelf lopen.
  BSR is een behandeltechniek waarbij gekeken wordt naar de gehele lichaam. Aan de hand van tests wordt bekeken waar precies de spanning zit. Er worden, voornamelijk met de duim, impulsen gegeven aan spieren in de vorm van kleine duwtjes, zodat die de spanning loslaten. Het lichaam wordt als het ware ‘gereset’.
  Ook klachten als buikpijn en bedplassen zijn goed met BSR te behandelen: slechts 2 of 3 behandelingen volstaan meestal, juist ook omdat bij baby’s en kinderen de klacht nog niet zo lang bestaat.

  BSR is een aanvullende gezondheidstechniek. Het kan dus prima ingezet worden naast reguliere zorg. In Den Haag kun je voor Body Stress Release terecht in de praktijk van Dorothee von Eicken. Zij is aangesloten bij de BSRAN (Body Stress Release Associatie Nederland).
  Meer informatie over BSR kun je vinden op de landelijke website www.bodystressrelease.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply