Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Wat is er toch aan de hand?’
  Rate this post

  Je merkt dat er iets is met je kind, of je krijgt vanuit school te horen dat het niet lekker gaat. Je kind wil bijvoorbeeld niet luisteren, stelt zich niet open voor anderen of is brutaal. Of het heeft voortdurend last van moeheid of buikpijn. Dan is het verstandig om er een professional ernaar te laten kijken.

  Kinder- en jeugdtherapeut Irma Vosmeijer: ‘Achter elk gedrag van het kind zit een bepaalde intentie of boodschap. Wat zit er achter dat gedrag? Ik vind het heel interessant om daar achter te komen. Het kind weet het vaak zelf ook wel, maar wil of kan dat niet zeggen. Je moet soms de juiste snaar raken, en dan kan het probleem opgelost worden.
  Bij de begeleiding kan ik verschillende methoden inzetten. Bij ieder kind kijk ik wat het beste bij hem of haar past. Daarbij kijk ik wat het kind uitstraalt en hoe het reageert. Het ene kind is met de ene methode geholpen, het andere met een andere methode.
  Zelf ben ik bijvoorbeeld enthousiast over Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). Bij deze methode wordt ervan uitgegaan, dat een kind gebeurtenissen uit het verleden als ‘bagage’ meeneemt in zijn verdere leven en dat met name de negatieve gebeurtenissen invloed kunnen hebben op soortgelijke situaties nu. Met NLP kun je op een praktische manier die vervelende gevoelens een plek geven en de gedachtes van het kind veranderen.
  Ik vind het belangrijk om ook de ouders en eventueel school erbij te betrekken. De ouders kennen hun kind natuurlijk het beste, en krijgen tips om uit een bepaald patroon te komen.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply