Rate this post
 • Het is geweldig om mensen te kunnen helpen
  Rate this post

  Saskia had vroeger nooit gedacht dat ze de opleiding tot voetreflextherapeut zou gaan volgen.  ‘Mijn droom was een groot gezin. Onze oudste zoon bleek echter meer zorg nodig te hebben.  Onze tweede zoon maakte ons gezin compleet.  Ik heb mijn droom aangepast. Naast de zorg voor mijn gezin werkte ik al als secretaresse. In de loop van de tijd voelde ik steeds sterker dat het tijd was om een studie op te pakken en me te ontwikkelen op een nieuw vlak.’

  Saskia onderzocht waar haar interesses lagen. ‘Toen ik een jaar of 15 was, hoorde ik voor het eerst over voetreflex. Mijn moeder las er iets over en zei: ‘Als je in je grote teen knijpt, dan ben je van je hoofdpijn af!’ Dit zinnetje ben ik nooit vergeten, al weet ik inmiddels dat voetreflex therapie vele malen méér inhoudt’. Saskia startte vervolgens een zoektocht naar de opleiding die het beste bij haar paste.

  In de voetreflex therapie komen de westerse en Chinese geneeskunde samen: daar wilde Saskia meer van weten! ‘In 2011 behaalde ik mijn diploma en startte ik mijn eigen praktijk. Eén ding is voor mij heel belangrijk: ik wil tijd en aandacht voor mijn cliënten hebben. In de reguliere zorg heb je vaak een consult van tien minuten en is er amper tijd om elkaar in de ogen te kijken. In de alternatieve geneeskunde daarentegen wordt veel meer tijd en aandacht voor de cliënt genomen. Dit past volledig bij mijn visie op zorgverlening. Een consult duurt bij mij gemiddeld een uur en soms langer. Mijn cliënten geven aan dat ze dit erg prettig vinden.’

  ‘Voetreflex therapie is heel breed en ik kan er uiteenlopende klachten mee behandelen. Ik richt me op de cliënt, op wat er op dat moment speelt en nodig is: echt maatwerk dus. De meeste mensen worden niet dagelijks bij hun voeten aangeraakt, waardoor de behandeling in het begin best spannend kan zijn voor de cliënt. Doordat je op de energie van de cliënt werkt, kunnen er allerlei emoties loskomen. Het is geweldig om mensen te kunnen helpen om zich beter te voelen. Dit kan gaan van darmklachten tot migraine, en van spierpijn tot hormoonproblemen. Als ik na een behandeltraject zie hoe iemand opgeknapt is, dan voelt dat zó goed. Als ik bijvoorbeeld iemand mag ondersteunen die probeert zwanger te raken en ik uiteindelijk een geboortekaartje krijg, dan vind ik dat echt geweldig!’

  Saskia werkt naast haar praktijk als secretaresse en heeft een druk gezin. ‘De vrije tijd die ik overhoud, besteed ik aan mijn gezin en familie. Daarnaast ben ik gek op de natuur en houd ik van wandelen over het strand en fietsen. Ook koken en tuinieren doe ik graag. Binnenkort ga ik beginnen met yoga: een ontspannend moment voor mezelf.’

  ‘Wat mijn toekomstplannen zijn? Saskia denkt even na. ‘Op het moment heb ik mijn praktijk op de bovenverdieping van ons huis. In de toekomst zou ik graag een praktijk op de begane grond hebben. Daarnaast wil ik me blijven ontwikkelen in mijn vakgebied. Bijscholingen volgen, andere visies leren kennen en dingen vanuit andere hoeken leren bekijken. En verder gewoon doorgaan met mijn praktijk, want daar haal ik enorm veel voldoening uit!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply