Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Wat is goede voeding voor jou?

  Veel mensen hebben het tegenwoordig over voeding. Zij weten dat voeding belangrijk is om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen en weten ook dat voeding eenm grote invloed heeft op je gezondheid. Maar wat is nu eigenlijk goede voeding voor jou? Want voor iedereen is dat weer anders!

  Het is mogelijk dat je niet goed tegen een bepaalde voedingsstof kan, zoals lactose of tarwe. Dit noem je een ‘intolerantie’. Weet jij hoe dat bij jou is? Heb jij een vermoeden dat je ergens niet goed tegen kunt? Of mis je juist bepaalde vitaminen en/of mineralen of andere stoffen? Mesoloog Andrea Hoevenberg van Praktijk voor Mesologie Houten kan je hierbij helpen, meer duidelijkheid geven en je een persoonlijk voedingsadvies geven.

  Spijsvertering
  Als je de juiste voeding tot je neemt, krijgt het lichaam in principe voldoende vitaminen en mineralen binnen. Deze moeten echter wel goed opgenomen kunnen worden, anders zou je kunnen eten wat je wilt, maar ontstaan er toch tekorten. Het voedsel moet eerst een heel traject in jouw lichaam afleggen door het maag-darmkanaal, voordat voedingsstoffen daadwerkelijk uit de voeding opgenomen kunnen worden. Op verschillende plekken kan er iets misgaan. Hierdoor kunnen er verschillende klachten ontstaan, zoals buikpijn, diarree, obstipatie, vermoeidheid en eczeem. De spijsvertering begint al in de mond met het kauwen van het voedsel en het mondspeeksel. Er ontstaat een voedselbrij die verder gaat naar de maag. Hier wordt onder andere maagzuur en pepsine toegevoegd en gaat de vertering verder. Vervolgens komt de voedselbrij in de darmen, waar in het duodenum herkend wordt wat voor soort voedsel het is. Er gaat een signaal naar de alvleesklier om de juiste spijsverteringsenzymen af te geven. Verderop in de darmen vindt de opname van de voedingsstoffen, vitaminen, mineralen en water uit het voedsel plaats.

  Wil jij weten hoe het gaat met jouw voedselvertering en wil jij een persoonlijk voedingsadvies? Neem dan contact op met Andrea.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply