Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Het is heel afwisselend werk’
  Rate this post

  Sinds 1996 is Miriam van de Vlag eigenares van Huidtherapie Amersfoort. De ­praktijk biedt allerlei huidtherapeutische ­behandelingen, tegen bijvoorbeeld acne, couperose, littekens, lymfoedeem, overbeharing en pigmentafwijkingen.

  Wilde je altijd al huidtherapeut worden?
  ‘Al wel snel. Ik ben begonnen als doktersassistente in het Deventer Ziekenhuis. Dat werk vond ik heel leuk om te doen, maar ik wilde wat meer verantwoordelijkheid en een eigen inbreng. Ik raakte hierover in gesprek met een dermatoloog, en die zei: ‘Jij moet huidtherapeute worden!’ Ik wist niet eens goed wat dat was, maar het klonk als muziek in mijn oren, en ik ben een opleiding daarin gaan volgen. Ik ben daarna ook gelijk een eigen praktijk begonnen, en die combineerde ik eerst nog met het werken bij het Nederlands Instituut voor Pigmentstoornissen. Daar heb ik heel veel ervaring opgedaan. Omdat mijn eigen praktijk doorgroeide, kon ik het niet meer combineren met het werken in het instituut, dus ben ik daar gestopt. Mijn praktijk is in de jaren erna steeds verder doorgegroeid. Ik heb op dit moment één medewerkster, en we zijn nu op zoek naar nog een huidtherapeut om ons team te versterken.’

  Wat vind je het mooie aan dit vak?
  ‘Het is heel afwisselend werk, want huidtherapie is een breed vakgebied, en er zit veel beweging in, met steeds weer nieuwe behandelvormen. De ene cliënt is bijvoorbeeld behoorlijk ziek en heeft een medische behandeling nodig, en de andere komt langs voor een cosmetische verfraaiing. Zo heb ik elk uur weer een andere persoon voor me. Je kijkt steeds wat iemand wil, en dat is dan een puzzeltje dat ik wil oplossen: met welke behandeling pak ik dat aan? Ik vind het al fantastisch om iemand gelukkiger te maken met een kleine ingreep.’

  Is er een behandeling waar je zelf erg enthousiast over bent?
  ‘Ik krijg cliënten uit het hele land voor een behandeling tegen hidradenitis suppurativa. Dat is een ontsteking in de oksels of de schaamstreek, die veel pijn veroorzaakt. Als iemand gewoon kleren aan heeft, zie je er dus niets van, maar het heeft een enorme impact op de kwaliteit van leven. Met behulp van laser kan de klacht aangepakt worden, en de cliënten worden er supergelukkig van. Ik vind het heel mooi dat ik daarmee kan helpen.’

  Wat zijn je toekomstplannen?
  ‘Ik wil gewoon plezier houden in wat ik doe, en mezelf niet voorbijlopen. Dit is precies wat ik wil, en ik kan hier echt m’n ei in kwijt. Ik ben nog nooit met tegenzin naar m’n werk gegaan. Het is een fantastisch beroep, en ik zou niet weten wat ik anders zou willen doen…’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply