Rate this post
 • Is het voor jou tijd om sociaal te detoxen?
  Rate this post

  Tijdens de afgelopen vakantieperiode zag ik mijn smartphone soms de hele dag niet. Hoe anders is dat wanneer ik aan het werk ben, maar ook in de vrije weekenden.

  Voor veel mensen is de smartphone een onmisbaar stukje techniek in hun leven. Zo ook voor mij. Maar ik vond dat ik te veel tijd doorbracht op Facebook. De afgelopen vakantieperiode en de aanschaf van een nieuwe smartphone zijn de aanleiding geweest om Facebook niet meer als app te installeren. En ik mis het helemaal niet.
  Wanneer je veel van je tijd bezig bent met het posten en volgen van berichten op Facebook, Twitter, LinkedIn en andere sociale media, heb je best kans dat je sociaal overprikkeld bent. ‘Socialbesitas’ wordt dit ook wel genoemd en in ernstige vorm lijkt dit op een verslaving. Onze wereld is in korte tijd gigantisch groter en complexer geworden, mede door sociale media. Wees je bewust van wat deze constante stroom aan informatie met jou en je lijf kan doen.
  Het kan even afkicken betekenen, maar (zo nu en dan) een ver­minderde aandacht voor al deze sociale media kan je iets op­leveren: rust, echte ontspanning, energie, een goede nachtrust en bovendien: je houdt zeeën van tijd over. Bijvoorbeeld voor de mensen om je heen, je familie en echte vrienden. Geniet!

  – Chanthal

  PS: Zelf ben ik ook te vinden op Facebook, Twitter en LinkedIn. Met mate… 😉

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply
 • Geplaatst door Simone op september 22, 2015, 9:41 pm

  Wat kan ik mij hier in herkennen. Had eerst Facebook ook niet geïnstalleerd op mijn nieuwe telefoon maar ik ben na een tijdje toch weer gezwicht..

  Beantwoorden →
  • Geplaatst door Chanthal op oktober 3, 2015, 9:54 pm
   in reactie op Simone

   Hoi Simone,
   Lastig hé? Wanneer je niet (regelmatig) op Facebook zit ben je ook meer uitzondering dan regel. Blijkbaar levert het je iets op waardoor je toch weer gezwicht bent. Kijk eens wat voor jou de voordelen en nadelen zijn. Wat is hiervan het belangrijkste voor jou?

   Voor mij persoonlijk geldt dat ik het echt een stuk rustiger vind. En als ik wil log ik in op fb, echter zijn dit nu meer de momenten die ik zelf kies, net zoals ik mijn mail check.

   Succes!

   Groet,
   Chanthal

   Beantwoorden →