Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Is je balans verstoord?
  Rate this post

  Als je ‘gewoon’ gezond bent, is je ­lichaam in balans en circuleert je energie ­probleemloos door je lichaam. Maar wanneer je te maken hebt met klachten, dan is die balans verstoord.

  Sandra Yma Vonk-Jansen behandelt diverse aandoeningen door rechtstreeks naar de bron van het probleem te gaan. Door uit te vogelen waarom cliënt X last heeft van hoofdpijn en ­cliënt Y ook, maar door een andere oorzaak, wordt de klacht serieus genomen en bij de wortel aangepakt. ‘Hoe?’ zul je je afvragen. Door middel van Chinese geneeskunde. Deze bestaat uit advies op voeding, beweging, massage, kruiden en acupunctuur.
  Een Chinees gezegde luidt ‘Een goede arts heeft geen patiënten’. Een Chinese arts is namelijk een raadsman die adviseert om te voorkomen dat iemand ziek wordt. Wordt een patiënt dan toch ziek, dan behandelt de arts hem of haar met als doel dat de klachten niet meer terugkomen. De klacht an sich wordt niet behandeld, maar de oorzaak van deze klacht.
  Hoe kan een naald, een massage of een kruid nou een lichaam genezen? Hoe kan een paracetamol of aspirientje in je buik nu de hoofdpijn wegnemen? Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt aangespoord om op een bepaalde plek zijn werk te doen. Hadden wij dit zelfgenezend vermogen niet, dan zouden we niet genezen van een snee in onze hand of een goede verkoudheid zonder medicijnen. YMA praktijk heeft als droom te kunnen samenwerken met huisartsen en specialisten. Chinese geneeskunde is niet beter of slechter dan de geneeskunde in Nederland. Het is anders, en beide kunnen elkaar versterken in het stellen van individuele diagnoses en behandelingen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply