Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Is je hormoonsysteem uit balans?
  Rate this post

  Als men het over hormonen heeft, denkt men vaak aan de puberteit of de overgang. Maar we hebben meer hormonen dan geslachtshormonen. Het hormoonstelsel bestaat namelijk uit 7 hormoonklieren die ieder hun eigen hormonen aan het bloed afgeven. Zij regelen bijvoorbeeld de groei, beïnvloeden de stofwisseling, het gedrag en het karakter van de mens en zij zorgen voor een harmonisch verloop van de verschillende orgaanfuncties.

  De regeling van de afscheiding van de verschillende hormonen is enorm ingewikkeld en wordt geregeld door de twee hormoonklieren in je hoofd: de epifyse en de hypofyse. De hypofyse checkt de hormoonspiegel in het bloed en aan de hand daarvan zorgt deze ervoor dat een betreffende hormoonklier meer of juist minder hormoon aan het bloed afstaat. Dit heeft ook invloed op de afgifte van de andere hormoonklieren. Doordat een hormoonklier niet goed werkt, kan het hele systeem en dus je lichaam uit balans raken.
  Hoe kan ik, als voetreflextherapeut, je helpen met het in balans brengen van jouw hormonale systeem? Ik doe dat door een ‘hormoonbehandeling’ te geven. Dit is een behandeling op de voeten waarbij ik alle reflexzones van de hormoonklieren aanraak. Ik voel dan per hormoonklier of er te veel of te weinig energie zit en breng deze in balans. Na een aantal behandelingen zal het hele hormoonsysteem meer in balans komen, waardoor je ‘beter in je vel’ zult zitten.
  Heb je het gevoel dat je hormoonsysteem uit balans is? Maak dan een afspraak met mij.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply