Rate this post
 • Is je rug je zwakke schakel?
  Rate this post

  Vrijwel iedereen heeft wel eens rug- of nekklachten. Gelukkig herstellen de meeste klachten zich weer na een paar dagen. Maar soms blijven ze sluimerend aanwezig of keren ze regelmatig weer terug. Om te voorkomen dat rugklachten blijven bestaan, kan een chiropractor uitkomst bieden.

  Bij rugklachten is er zelden ‘schade’ in de rug. Er is dan ook niet altijd iets te vinden op een röntgenfoto of MRI. Een mogelijke oorzaak
  kan zijn te weinig of verkeerd bewegen.

  De spieren en gewrichten, maar ook het bindweefsel en het zenuwstelsel spelen allemaal een belangrijke rol bij het bewegen van ons lichaam. Indien er een zwakke schakel is in het bewegingsapparaat, heeft het lichaam de neiging om te gaan compenseren, en dit kan dan leiden tot klachten. De chiropractor zoekt naar de zwakke schakel door een zorgvuldig bewegingsonderzoek te doen. Hij kijkt hierbij naar de mobiliteit van de wervelkolom, de spierfunctie en de balans van alle gewrichten.

  Om weer beweging in een gewricht te krijgen, maakt de chiropractor gebruik van manipulaties. Dit zijn heel kleine, snelle bewegingen om de souplesse van een gewricht te herstellen. Dit is een effectieve en veilige behandelmethode die bij alle leeftijden toegepast kan worden.
  De meeste klachten die een chiropractor behandelt, zijn rug-, schouder-, nek- en hoofdpijnklachten. Ook bij artrose (slijtage) kan pijnverlichting en functieverbetering bereikt worden.
  Bij Chiropractie Leidsche Rijn helpen we de wervelkolom weer goed te bewegen en het lichaam in een betere balans te brengen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply