Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Wat is voor jou belangrijk, in het leven en bij de dood?
  Rate this post

  Het is nooit prettig om je met zoiets onvermijdelijks als het overlijden van een familielid of een andere dierbare te moeten bezighouden. Maar het is ook niet verstandig om je ogen ervoor te sluiten.

  Wat gebeurt er nou als een dierbare is overleden en je wordt geacht om de uitvaart te regelen? De man van het uitvaartbedrijf komt bij je thuis. Hij condoleert je met het verlies en er volgt een warm en begripvol gesprek. Er worden veel vragen gesteld, waarop je bij sommige de antwoorden schuldig moet blijven. Is er een overlijdensverzekering afgesloten, bij welk bedrijf, en wat is het bedrag waarvoor die persoon verzekerd is? Wil de overledene een crematie of een begrafenis en waar mag dan worden begraven? Op welke dag mag dit gebeuren? Het liefst een zaterdag, maar de komende zaterdag is te snel om alles te hebben geregeld… Bovendien zijn er volop kennissen over heel Nederland die zullen willen komen, dus uitstel aanvragen. Wat moet er op de grafsteen staan? Wie nodig je uit? Welke muziek wil je voor de overledene draaien? Wat zijn de lievelingsbloemen? Komt er een advertentie in de krant en welke namen zetten we daarbij? Moeten er nog mensen worden geïnformeerd op het werk, school, vereniging waar zij/hij lid van is?

  Veel vragen
  Je merkt het al: vragen, vragen en nog eens vragen. Is dit wat je wilt of kun je je familie beschermen tegen al die vragen op een dergelijk moment? Ja, er zijn volop overzichten te downloaden van internet, maar dat moet je dan wel doen. Of je kijkt op de site van Seoh Uitvaart op de pagina ‘Contact’ en vult het formulier in, en dan stuur ik ons complete uitvaartwensenboek op, als service. Veel mensen vinden het op een bepaalde manier beangstigend om daarover na te denken en samen over te praten. Ik snap dat je liever met de leuke dingen van het leven bezig bent. Ik weet ook uit ervaring dat de nabestaanden het prettig vinden als ze wat handvatten hebben om de uitvaart naar jouw wensen te kunnen organiseren.

  Hoe mag die dag eruitzien?
  Natuurlijk kun je ook eens rondkijken op internet. Bij veel uitvaartondernemingen staan op de site vergelijkbare lijsten met aandachtspunten waarover je nu al iets kunt zeggen. Of vraag een uitvaartverzorger bij jou thuis en bespreek de verschillende opties. Ook dat is mogelijk via Seoh Uitvaart. Vaak kan er dan al een draaiboek op grote lijnen worden gemaakt. En als het voor jou belangrijk is, kan er ook een indicatie van de kosten worden gegeven. Tenslotte wil je later je nabestaanden beschermen tegen die onvermijdelijke kosten. Kijk dan tevens of er voldoende spaargeld is, of sluit een overlijdensverzekering af.

  In dit nummer van ForYou staat het verhaal van Marjan van Minnen. Zij heeft een avontuur meegemaakt dat uiteindelijk goed is afgelopen. Voor hetzelfde geld was het voor haar fataal afgelopen, zoals het enkele andere drenkelingen waarschijnlijk wél is overkomen.

  Wij zijn er om jou te helpen en hebben bij Seoh Uitvaart altijd wel ideeën voor een mooie dienst en gedenkwaardige dag. Dus wil je jouw uitvaart goed geregeld hebben, noteer nu alvast je uitvaartwensen. Seoh Uitvaart kan en wil daar belangeloos bij helpen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply