Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Is jouw kind al een superpoeper?
  Rate this post

  Veel kinderen, zo’n 100.000 per jaar, hebben last van verstopping en de nadelige gevolgen hiervan. Wanneer een harde en pijnlijke stoelgang, buikpijn en vieze broeken de dagelijkse gang van zaken zijn geworden, wordt het tijd om dit probleem aan te pakken. De vraag voor veel ouders is alleen hoe.

  Je darmen hebben erg veel invloed op je gezondheid en je hele gevoel van welzijn. Ook andersom is er een wisselwerking: als je niet goed in je ‘vel’ zit, kunnen de darmen hierop reageren. Als je kind last heeft van poepproblemen, dan voelt het zich al snel niet lekker. De meest voorkomende poepproblemen bij kinderen zijn obstipatie, ontlastingsverlies en luierpoepen. Vaak is hier geen medische oorzaak voor. Is hier iets aan te doen? Jazeker!

  Ongedwongen
  De Methode SuperPoeper is een systeemgerichte aanpak voor ouders en kinderen met poepproblemen. De methode voorziet in kennis en ervaring over de oorzaak en behandeling in combinatie met de aanpak van de onderliggende problematiek. Op een leuke en ongedwongen manier ga je met je kind aan de slag om het poepen weer onder de knie te krijgen. Samen kunnen jullie van alles ontdekken over poepgedrag, voeding, laxeren enzovoort. Je kind leert hoe het (weer) de baas kan worden over zijn eigen lichaam, buik en stoelgang.

  Word ook superpoeper
  Katinka Zomerschoe van Kinderoefentherapie Leeuwarden is gecertificeerd ‘poepspecialist’ en ondersteunt ouders en kinderen door middel van de SuperPoeper-methode. Ze brengt op deze manier weer rust en ontspanning terug in het gezin, zodat het kind zich weer prettig verder kan ontwikkelen.

  ‘Nu is hij trots na het wc-bezoek’
  ‘Mijn zoontje van 5 barstte in huilen uit op de wc. Vreselijk was dat! Op den duur zei hij niet meer tegen mij wanneer die aandrang had en hierdoor deed hij het vaak in zijn broek. Ik vond het heel erg zielig voor mijn zoontje. We gingen naar de dokter, maar helaas hielpen de pilletjes die hij voorschreef niet. Via een vriendin hoorde ik van de SuperPoeper-methode. Dat wilde ik wel eens proberen! Samen gingen we aan de slag met ‘Het SuperPoeperBoek’ en mijn zoontje leerde allemaal dingen over poepen. Hij vond het reuze interessant en durfde na een tijdje het zelf weer te proberen! Nu zijn de klachten verleden tijd en daar zijn we allemaal erg blij mee.
  – Anna (35 jaar)

  Bij Kinderoefentherapie Leeuwarden kun je ook terecht voor:
  – motorische problemen
  – ontwikkelingsachterstand
  – voorkeurshoudingen baby’s
  – houdingsgerelateerde problemen
  – schrijfproblemen
  – prikkelverwerkingsroblemen
  – stress-/ spanningsproblemen
  – slaapproblemen

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply