Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Is jouw lichaam uit balans?
  Rate this post

  Heb je last van een bepaalde klacht, zit je niet lekker in je vel? Grote kans dat je lichaam uit balans is geraakt door een verstoring of blokkade. Gelukkig is er iets aan te doen! Shiatsu heeft zichzelf bewezen bij uiteenlopende klachten, en is geschikt voor vrijwel iedereen en voor elke leeftijd: volwassenen, ouderen, kinderen en sporters.

  Shiatsu is gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) en werd in de twintigste eeuw in Japan verder ontwikkeld tot een erkende vorm van gezondheidszorg. Uitgangspunt vormt de oosterse energetische ‘structuur’ van het menselijk lichaam (de meridiaanleer). Een Shiatsu-behandeling heeft tot doel de vrije stroom van de vitale universele levensenergie door de meridianen te herstellen. De energie in het lichaam, ofwel de ­Qi-stroom, is op allerlei manieren te beïnvloeden. Door op de buitenkant van het lichaam te werken, kan de binnenkant worden beïnvloed.
  Shiatsu zet een veranderingsproces in gang, waardoor de balans in jezelf kan terugkeren. Jijzelf met jouw eigen kracht en energie vormen de basis! Shiatsu voedt slechts alle kwaliteiten die jij al hebt, zodat je beter in je vel zit en kunt zijn wie je bent. Is het lichaam energetisch in balans, dan is dit de basis voor lichamelijk en geestelijk welzijn. Shiatsu versterkt het afweersysteem van het lichaam, waardoor de algehele gezondheid verbeterd wordt.

  Zelfherstellend vermogen
  ‘Shiatsu’ betekent letterlijk ‘druk met de vinger’. Door druk toe te passen op specifieke punten op het lichaam, spreekt Shiatsu het zelfherstellend vermogen van het lichaam aan en het activeert het lichaamsbewustzijn. Op deze manier worden de energieblokkades opgeheven en wordt de energie­doorstroming hersteld.

  Waarom wachten tot je klachten hebt?
  In de westerse moderne wereld wil men vaak een snelle genezing door middel van medicijnen. In de oosterse geneeskunde is het van belang de plaats te ontdekken waar de verstoring van het energie-evenwicht optreedt. Shiatsu is met zijn preventieve massagetechnieken te beschouwen als een vorm van gezondheidszorg waarmee in het dagelijkse leven ziektes kunnen worden behandeld, maar vooral kunnen worden voorkomen. Tijdens en na de massage wordt men meer bewust van het eigen lichaam! Op deze manier word je gestimuleerd om daar ook zelf mee aan de slag te gaan! De massage helpt om de blokkades op te heffen, waardoor verdere klachten kunnen worden voorkomen!

  De behandeling
  De behandeling bestaat uit een massage waarbij op een ontspannen manier en met gebruik van het natuurlijke lichaamsgewicht druk wordt uitgeoefend op specifieke punten op het lichaam. De druk wordt meestal met de handpalm en duim gegeven, maar kan ook met elleboog, knie of voet gegeven worden. Ook rotaties en strekkingen kunnen voorkomen in een behandeling. De massage wordt uitgevoerd op een comfortabele mat op de grond.
  Doordat de Shiatsu-massage door de kleding heen wordt gegeven, kun je de kleding aan houden. Let daarbij wel op dat je gemakkelijk zittende kleding draagt.
  De essentie van Shiatsu zit niet alleen in diagnose en behandeling met de handen, maar in de warmte van de aanraking. Als de houding van de Shiatsu-gever zowel voorzichtig als zorgzaam is en de houding van de ontvanger open en ontvankelijk, zal de ervaring beiden ten goede komen.

  Te behandelen klachten
  Shiatsu heeft zich bewezen bij onder meer rugpijn, nek- en schouderklachten, gewrichtspijn, RSI, ­tennisarm, frozen shoulder, whiplash, heup-, knie- en liespijn, spijsverteringsklachten, ­menstruatieproblemen, hyperventilatie en allergie, stressgerelateerde klachten zoals vermoeidheid, rusteloosheid, slapeloosheid en hoofdpijn, ­spanningshoofdpijn, migraine en depressie.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply