Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘Dit is wel de speciaalste’

  Mijn moeder was al een paar jaar ziek, toen ze in maart 2016 overleed aan uitgezaaide kanker. Om de herinnering aan haar levend te houden, wilde ik een tatoeage op mijn arm laten zetten. Daarvoor ging ik naar Mirjam van HerinnerInk, die een goede vriendin was geweest van mijn moeder. Het zou extra speciaal zijn als zij de tatoeage zou zetten.

  Ik had al wel een idee voor een afbeelding en dat heb ik besproken met Mirjam, maar we kwamen tot de conclusie dat het nog beter kon. Mirjam heeft toen zelf een ontwerp gemaakt en dat vond ik echt mooi! Het stelt het hoofd van mijn moeder voor, met mijn tranen van verdriet om haar overlijden. Ik zou het zelf nooit zo bedacht kunnen hebben. Mirjam is heel zorgzaam en denkt goed mee. En ze is ontzettend creatief! Haar ontwerp heb ik dus laten zetten.

  In de afbeelding is ook een vlinder te zien. Elk jaar zijn er vlinders in mijn tuin, en mijn moeder wilde er altijd een afbeelding van als tatoeage. Normaal vliegen de vlinders in mijn tuin altijd snel weer weg, maar na het overlijden van mijn moeder was er eentje die heel lang op de bank bleef zitten. Toen Mirjam later haar ontwerp liet zien, bleek dat ze daar ook een vlinder in had verwerkt, zonder dat ik het erover gehad heb met haar. Dat vond ik heel bijzonder.

  Nadat ik de tatoeage had laten zetten, heeft Mirjam de afbeelding ook nog in hout uitgewerkt en gebrand. Het lijfje van de vlinder is daarbij roze geverfd, en in het lijfje zit as van mijn moeder. Bovendien heeft Mirjam wat as verwerkt in een zilveren druppel, als een traan, voor een ketting.

  Ik ben echt heel blij met deze tatoeage! Van alle tatoeages die ik heb laten zetten, is dit wel de speciaalste.
  – Jennifer (29) uit Hoofddorp

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply