Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘In één jaar heb ik 9 tatoeages laten zetten’
  Rate this post

  ‘In mijn leven heb ik best wat tegenslagen gehad. Mijn tatoeages helpen mij om deze ervaringen een plek te geven. Ik vind het belangrijk om herinneringen bij me te dragen, want ze zijn toch een onderdeel van me geworden. Tatoeages zijn een prachtige vorm van kunst.’

  ‘Vroeger wilde ik mezelf verbergen achter make-up. Ik heb een eetstoornis gehad en kamp al jaren met longproblemen. Nu zit ik weer in de lift. Ik draag nog steeds make-up, maar dat is nu niet meer omdat het van mezelf moet, maar omdat ik het zelf wíl. Zo kan ik mezelf uiten. Nu ik als visagiste werk, heb ik met make-up alleen nog maar positieve associaties. Creatief mogen zijn, maakt dat ik me een stuk gelukkiger voel.

  Met de jaren is mijn zelfvertrouwen gegroeid. Mijn ouders hebben tatoeages en op een gegeven moment was ik er zelf ook aan toe. Vroeger wilde ik nooit tatoeages, maar daar denk ik nu anders over. In het afgelopen jaar heb ik er negen laten zetten! Uit mijn omgeving hoor ik positieve reacties, maar dat komt ook omdat mijn vrienden meestal ook tatoeages hebben. Ik ben ermee opgegroeid. Bij ons in het gezin is het normaal.

  Op mijn onderarm staat ‘warpaint’ geschreven. Deze tatoeage symboliseert de periode waarin ik mezelf verschool achter make-up. Op mijn bovenbeen staan rozen en een gebroken spiegel. Deze tatoeage staat voor het zelfbeeld dat ik vroeger had. Het modellenwerk dat ik deed, kan eraan bijgedragen hebben dat ik een eetstoornis kreeg. Toch geef ik hiervan niemand de schuld. Je moet er van nature al gevoelig voor zijn, denk ik. Op mijn pols heb ik hiervoor een teken laten zetten. Deze plek zie ik vaak, waardoor ik mij elke dag sterk voel en weet dat ik tegenslagen aankan.

  Een andere bijzondere tatoeage is die van de zwaluwen op mijn zij met de tekst ‘She gave me wings and taught me to fly’. Ook mijn moeder heeft deze tatoeage op dezelfde plaats op haar lichaam laten zetten. We zitten diep in elkaars hart en vandaar ook dat we deze plek uitgekozen. In de toekomst wil ik nog bloemen in de vorm van longen op mijn rug laten tatoeëren. Dit omdat ik zwaar astma heb.

  Olaf van Skin Art heeft ‘warpaint’ geweldig goed op mijn arm gezet. Voor mijn volgende tatoeage ga ik zeker naar hem terug. Bij Skin Art voel je je echt op je gemak. De sfeer is rustig, fijn en ongedwongen. Olaf weet overal iets moois van te maken. Ook mijn ouders hebben tatoeages van hem. Met zowel kleur als diepte weet hij goed te werken en zijn stijl is precies mijn smaak. Ik vind dat als je een tatoeage wil laten zetten, je de artiest zijn werk moet laten doen. Dan komt het kunstwerk het best tot zijn recht. Mijn tatoeages maken dat ik me compleet voel, met alles wat bij me hoort.’

  Cynthia (21) uit Arendonk (België)

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply