Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Na jaren kan ik mijn hoofd weer vrij bewegen
  Rate this post

  Al jarenlang had ik last van mijn nek. Soms was het zo erg dat het al pijn deed als ik alleen maar stil rechtop zat. Het zorgde ook voor veel pijn en stijfheid in mijn schouders en vaak had ik er ook hoofdpijn bij. Ik was er al regelmatig voor naar de huisarts geweest. Er zijn verschillende keren foto’s gemaakt en ik heb fysiotherapie gehad wat vaak maar tijdelijk hielp. Een echt duidelijke, medische oorzaak werd nooit gevonden. Het bleek typisch zo’n chronische klacht waar ik maar ‘mee moest leren leven’.

  Die continue pijn had een behoorlijke impact op mijn doen en laten. Het bleek veel energie te kosten want ’s avonds was ik echt helemaal op. Dan lag ik het liefst maar een beetje op de bank. Mijn sociale leven stond op een heel laag pitje.

  Osteopathie
  Via een vriendin hoorde ik over Michiel Bornkamp. Haar schoonmoeder was door hem behandeld voor haar maag- en darmklachten en zij was laaiend enthousiast. Eerlijk gezegd zag ik het verband niet tussen haar klachten en die van mij, dus ik was niet overtuigd dat een osteopaat mij verder kon helpen, maar volgens mijn vriendin was het voor heel veel klachten goed. Eerlijk gezegd was ik behoorlijk sceptisch, maar toen ik op een gegeven moment weer zo’n pijn had, heb ik hem toch maar gebeld. Wat had ik te verliezen, erger dan dit kon het toch niet worden.

  Zachte techniek
  Sindsdien is er veel veranderd. In tegenstelling tot eerdere behandelaars, keek Michiel niet alleen naar mijn nek, maar ook naar de rest van mijn lichaam. Hij legde uit dat het bewegingsapparaat, het orgaanstelsel en het zenuwstelsel een nauwe onderlinge relatie hebben. En het mooie is: er komen helemaal geen medicijnen of apparaten aan te pas. Hoe het precies werkt, snap ik nog steeds niet, maar door middel van zachte rek- en mobiliserende technieken heeft Michiel bepaalde blokkades in mijn lichaam opgeheven. En mijn nek? De pijn is grotendeels verdwenen, ik kan mijn hoofd en schouders bijna weer helemaal vrij bewegen. En hoofdpijn heb ik alleen nog maar als ik de avond daarvoor een wijntje teveel heb gedronken. Ik heb nu een aantal behandelingen gehad en het gaat steeds beter.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply